Digidexo.com

Hva er gode fettstoffer for å spise?

Ved å følge en sunn diett, er det viktig å velge sunt fett enn usunn fett, slik som mettede og transfettsyrer. Dette kan oppnås ved å spise mat som er trans fett-fri, men inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer. Kosttilskudd er også ofte brukt for å dekke daglige kosten fett behov.

Fisk

Fet fisk gir rikelig med omega-3 fettsyrer som støtter en sunn kropp og sinn. Sammen med fett, inneholder fisk også en høy mengde av protein som støtter kroppens muskler og annet vev. Noen eksempler på fet fisk valgene inkluderer laks, tunfisk, sild og makrell. Fiskeolje kosttilskudd kan også tas oralt; kosttilskudd har vist seg å øke vekttap innsats og økte samtidig humør og konsentrasjon.

Matoljer

Oljer kan brukes for matlaging eller tilsettes til næringsmidler for å gi et løft av sunt fett. Noen vanlige sunne matoljer inneholder olivenolje, lin og hamp oljer. Kokosolje kan brukes i baking i stedet for mettet fett.

Nøtter og frø

Nøtter og frø er snacks som inneholder store mengder omega fettsyrer. Spis sti blanding eller ren nøtter som snacks i løpet av dagen og bruke fet mutter Butters på smørbrød og mens baking. Mandel eller valnøtt Butters er høy i fett og smaker godt.

Avokado

Avokado er frukt som inneholder sunne omega fettsyrer. En halv eller hel avokado kan spises ved å klippe og øste ut den myke sentrum. Avokado kan brukes til å lage guacamole, som deretter kan legges til måltider for å gi fettstoffer. For å gjøre guacamole, mos to avokado og bland i hakket tomat, løk pulver, knust hvitløk og limesaft.