Digidexo.com

Hvordan spise riktig under Mouth kreft behandlinger

Hvordan spise riktig under Mouth kreft behandlinger


Et sunt kosthold er en av måtene å redusere risikoen for kreft i munnhulen, men når munnen kreft er identifisert, matvaner også blitt viktig i diagnostikk, behandling og gjenopprettingsprosessen. På grunn av oral kreft spesifikke effekter på vev i lepper, tannkjøtt, kinn, tunge og svelg, spise riktig blir særlig relevant når konfrontere munnen kreft.

Bruksanvisning

Spis for ernæring

•  Drikk rikelig med væske. Ikke bare gjør dette smøre og kjøle munn og svelg, kan det lindre smerten av munnsår som kan være til stede på grunn av munnen kreft eller på grunn av kjemoterapi.

Fortsett å spise riktig. Konsumere rikelig med frukt og grønnsaker, samt andre matvarer som bidrar til et balansert kosthold. Du kan oppleve at du foretrekker frukt og grønnsaksjuice til fast føde under behandlingen.

Spør legen din om hjelp med smerte hvis bivirkninger, for eksempel en sår hals, gjør det vanskelig for deg å spise riktig under behandling. Legen din kan være i stand til å foreskrive smertestillende for å hjelpe deg å takle.

Oppretthold et sunt, næringsrikt kosthold gjennom hele behandlingen for å opprettholde funksjonen av ikke-kreftceller i kroppen din som også er rammet av kreft behandlinger som stråling og kjemoterapi. Spør en ernæringsfysiolog for å få hjelp designe en diett for deg, hvis det er hensiktsmessig.

Unngå skadelige matvarer

Stopp å drikke alkohol, og redusere sukker, fett og salt i kosten. Alkoholforbruket er ansett som en mulig årsak til kreft i munnhulen, og sukker er tenkt å bidra til å øke kreft i kroppen.

Avstå fra å spise mat som er spesielt illeluktende hvis du har problemer med kvalme, og unngå krydret eller syreholdig mat som kan bidra til ubehag.

Spis matvarer som hjelper

Spis myke og fuktige matvarer i stedet for tørr eller crunchy mat for å lindre smerter og ubehag i munnen som kan være forårsaket av tørr munn.

Ta små biter. Tygge ordentlig og plass måltidene dine ut slik at du spiser mindre måltider ofte gjennom dagen. Vurdere å spise på de gangene du føler beste i løpet av dagen.

Vurder å lage shakes og smoothies for å lette overgangen til fast føde, spesielt hvis du har måtte bruke en fôring rør eller hvis du har problemer med å svelge på grunn av behandlingen.

Vær oppmerksom på at etter behandling kan det være lurt for deg å få vekt, som mange pasienter ned i vekt i løpet av behandlingen. Spør legen din om du bør gjøre livsstil justeringer for å hjelpe deg opp i vekt, for eksempel erstatte fettfri melk med helmelk.

Tips og advarsler

  • Spør legen din om flytende eller pulverisert kosttilskudd.
  • Som en kreftpasient, har du rett til å møte med en utvinne kreftpasient å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om behandlinger eller utvinning.
  • Som gjennomgår cancerbehandlinger kan være vanskelig. I tillegg til å legge en kostholdsekspert til din team av leger, vurdere å se en rådgiver eller terapeut også.