Digidexo.com

Hva er behandlingen for nyrestein når gravid?

Hva er behandlingen for nyrestein når gravid?


I løpet av andre og tredje trimester av svangerskapet, kan noen kvinne utvikle nyrestein. Disse ubehagelig massene er ikke skadelig for barnet, men sørger for en svært smertefull tid for mor å være. Behandling for nyrestein kan variere for en kvinne avhengig av lengden på svangerskapet, og alvoret i steinene.

Hva er en nyrestein?

En nyrestein er en masse som danner fra krystaller som bryter bort fra urinveiene. Disse kan gjøre for en smertefull tur, men i 70 prosent av tilfellene nyrestein vil passere på egenhånd, må du kanskje å se din lege.

Drikk vann

Behandling for gravide kvinnen vil være mye annerledes enn for den gjennomsnittlige folk. Mange ganger en lege kan bare oppfordre steinen til å gå over av seg selv, og vil oppmuntre moren til å drikke mye vann for at det skal skje.

Alfablokkere

Hvis legen din er sikkert steinen kan komme ut på egen hånd, men kan trenge litt hjelp, kan en Alpha-Blocker gis. Disse fungerer som en muskel relaxer som oppfordrer steinen å passere på egen hånd. Noen leger unngå å bruke disse, men hvis du skje for å få en stein i løpet av første trimester de kan administreres.

Urethral Stent

Uretralt stent kan anvendes for å lindre noen av smerte og hjelpe nyrestein passere. Dette er et rør som settes inn i en kvinnes blære, går til hennes nyre, noe som gir plass og litt hjelp til å hjelpe steinene kommer ut.

Ureteroscopy

En Ureteroscopy er en annen løsning til noen med smertefulle nyrestein, men det er ofte et siste mål for en gravid kvinne. Denne fremgangsmåten innebærer en ureterscope gjennom urinrøret og inn i blæren. Dette er ikke en smertefull prosedyre og de fleste bare klage for å føle litt press.

Forhindre nyrestein

Drikk rikelig med væske, men begrense mengden av søte sukkerholdige drikker du har. Hold kosthold balansert og sunt, og du kan være i stand til å unngå nyrestein i din fremtid.