Digidexo.com

European Holistisk Bipolar Treatment

Bipolar lidelse er en tilstand som kan sende pasienten til ekstreme oppturer og nedturer når det gjelder psykisk helse. Angst, depresjon og overdreven humørsvingninger er noen av de generelle symptomer på bipolar lidelse. Behandlingene varierer og kan innebære terapi, medisiner, ECT og sykehusinnleggelse. Enkelte alternative behandlingsformer har også blitt akseptert av institusjoner som Mayo Clinic som nyttig i tillegg til mer konvensjonell behandling.

Trening

Helhetlige tilnærminger til behandling av bipolare forstyrrelser er ment å hjelpe den nåværende behandlingsplanen pasienten er på, ikke er å fungere som en erstatning. Av de mange helhetlige tilnærminger anbefalte, er trening en av de mest vanlige. Regelmessig trening gir noen fordeler. Det frigjør endorfiner som produserer en positiv effekt på kroppen. Trening reduserer også oppbygging av kortisol, et stresshormon som bygger seg opp i binyrene.

Unngå alkohol og narkotika

The Mayo Clinic antyder unngå alkohol og illegale rusmidler for de som lider av bipolar lidelse. Alkohol er et dempende og kan ha negative effekter på noens humør. Effektene kan være langt verre for noen som lider av bipolar lidelse.

Meditasjon

Meditasjon kan bidra til å roe kroppen og fokusere tanker. Ifølge Newsweek, kan meditasjon også bidra til å balansere aktiviteten i hjernen, bidrar til å redusere angst og bringe frem rasjonell tanke. Bare praktisere i ti minutter per dag, og øke gradvis, kan bidra til å redusere stress og slappe av sinnet.

Vitaminer og naturlige kosttilskudd

Noen fordeler kan oppnås av kosttilskudd. Omega 3 fiskeolje sies å få til positive effekter for den bipolare pasienten i at det hjelper lindre stress. Kokosmelk har også blitt brukt til å lindre ubehag i magen i løpet av de høyt stress perioder med denne lidelsen. Disse rettsmidler ikke fungerer for alle, og både Mayo Clinic og National Institutes of Health sier at den bipolare pasienten må informere sin lege om hvilke alternative behandlingsformer de prøver.

Nyt solen

Bipolare pasienter synes å bli påvirket av årstidene skiftet til en mye større grad da alle andre. Mangel på sollys og kulde kan forverre depresjon faser av sykdommen. Komme utenfor og nyter solen kan bidra til å reversere denne effekten. Sollys bidrar til å heve serotoninnivået i kroppen, som er en av de viktigste signalstoffer som har ansvaret for stemninger. Å holde disse nivåer opp bidrar til å redusere effekten av depresjon og kan redusere søvnløshet. Når sollyset ikke er tilgjengelig ved hjelp av et fullt spekter lyspære kan hjelpe.