Digidexo.com

Har Beta sitosterol Shrink prostata?

Beta-sitosterol er en plante sterol (fytosterol) finnes i små mengder i mat, inkludert frukt, grønnsaker, frø og nøtter, og lagt til noen margarinprodukter. Beta-sitosterol er også tilgjengelig som kosttilskudd hevdet å ha fordeler for mange helsemessige forhold, inkludert symptomer på benign prostatahyperplasi (BPH).

BPH

BPH er en noncancerous forstørret prostata lidelse. Det er vanlig hos menn over 50 år, og resulterer i hovedsak fra endringer i hormonbalanser. Symptomer kan inkludere hyppig vannlating og problemer med vannlating. Alvorlige tilfeller kan føre til urinveisinfeksjoner, urinrøret blokkering og nyreskader.

Beta-sitosterol Fordeler

Beta-sitosterol tilskudd har vist seg å lindre urin symptomer og urin flow hos menn med BPH, ifølge en gjennomgang av studier publisert i British Journal of Urology (BJU) International. Tar beta-sitosterol ikke krympe prostata, men. Beta-sitosterol kan også redusere høyt kolesterol nivåer, som det fremgår av Mayo Clinic nettsiden. Andre påstander om helsemessige fordeler har ikke blitt underbygget av forskning.

Side Effects

Beta-sitosterol kosttilskudd kan føre til gastrointestinale bivirkninger, inkludert diaré eller forstoppelse, gass, fordøyelsesbesvær og kvalme. Noen menn tar beta-sitosterol har også rapportert erektil dysfunksjon og nedsatt sexlyst. EMedTV forklarer at reseptbelagte legemidler som brukes til å behandle BPH også en tendens til å forårsake disse seksuelle bivirkninger.

Betraktninger

For å avlaste BPH symptomer, er menn rådes til å ta 60-130 mg av beta-sitosterol daglig, fordelt på to eller tre doser. Kombinere dette tillegget med kolesterolsenkende medikament pravastatin (Pravachol) kan redusere effekten av beta-sitosterol.

Diet endringer

Andre kosthold endringer som kan forbedre BPH symptomer bære å redusere eller eliminere visse matvarer. Disse inkluderer mat laget med hvitt sukker og mel, bearbeidet mat, stekt mat og hydrogenerte oljer, som er oppført av urologi Channel nettside. For å redusere risikoen for å utvikle BPH kan menn velge å unngå å spise frokostblandinger, brød, egg og fjørfe, da disse matvarene ble knyttet til økt BPH forekomst i en studie publisert i tidsskriftet Urology i 2006, som beskrevet av HealthandAge.com.