Digidexo.com

Hvordan kan jeg stoppe ting plager meg?

Hvordan kan jeg stoppe ting plager meg?


Uansett hvor hardt du prøver, noen ganger ting bare bry deg. Folk har alt fra 25.000 til 50.000 tanker om dagen. Med den slags volum, er noen av disse tankene bundet til å være negativ. Selv om du ikke kan forebygge negative tanker fra å komme inn tankene dine, kan du lære å gjenkjenne når dårlige tankemønstre dukker opp og hvordan å stoppe dem i deres spor. Ting vil ikke slutte å plage deg helt, selvfølgelig, men du kan endre måten du tenker på dem til det bedre.

Bruksanvisning

Erkjennelsen hvordan du reagerer på situasjoner

•  Erkjenne hvordan du reagerer på en situasjon da slutte å tenke på det. Har din kropps spent opp? Du begynner trenger å fidget? Føler du at blodtrykket øker og hjertefrekvensen øker? Hvis du begynner å føle disse tingene, så vet du at det er noe som plager deg. Gjenkjenne hva dette føles og fokusere på å roe ned.

Pust sakte og telle til du føler deg selv å roe ned. Tenk på noe hyggelig eller noe nøytralt. Gjenta et ord i hodet sakte.

Spør deg selv om handlingen som plaget deg virkelig var så viktig. Noen ganger vår hjerne vil spille oss et puss, for eksempel, og gjøre oss tilpasse en handling som ikke var ment for oss. Tilpassing er en kognitiv forvrengning der du ser deg selv som årsak til noe som egentlig ikke hadde noe å gjøre med deg. Stoppe opp og spørre deg selv om ikke det var tilfelle.

Fjern deg selv fysisk og mentalt fra en dårlig situasjon. Hvis du ser at en situasjon har ingenting å gjøre med deg, gå bort fysisk. Gå utenfor i noen minutter, ta et bad pause eller gå sitte i bilen.

Ved hjelp av et objekt for å stoppe å tenke negativt

Ta en nøytral objekt som vil fysisk minne deg på å slutte å tenke negativt. En nøytral objekt er noe sånt som en liten stein, paperweight, ball eller annen konkret objekt som, når du ta tak i det, vil trene hjernen din til å slutte i sitt spor og gå videre til en annen tanke. Ikke grip din smarttelefon eller gå til din datamaskin eller TV. Stimulering fra disse tingene vil trolig gjøre humøret verre.

Hold objekt eller plassere den foran deg når noe begynner å plage deg. Hvis du er på et kontor, plassere objektet på skrivebordet.

Tenk om objektet, sier sitt navn og bekjempe eventuelle andre tanker som kommer inn i hodet ditt. Fortsette å fokusere på objektet til du føler du har kontroll igjen. Pust sakte til du føler deg avslappet.

Tips og advarsler

  • Hvis en situasjon er virkelig plager deg, fjern deg fysisk hvis du kan.
  • Hvis du er stadig plaget av ting, kan det hjelpe å snakke med en rådgiver. Snakker ut ting vil hjelpe deg å gjenkjenne hvorfor du er plaget og hvordan man skal håndtere slike situasjoner.
  • Hvis du er plaget til et punkt der du ønsker å skade deg selv eller skade andre, kan du søke legehjelp umiddelbart.