Digidexo.com

Hvordan få Legens Care for en Poison Ivy Rash

Hvordan få Legens Care for en Poison Ivy Rash


Etter å ha brukt litt tid utenfor kommunisere med Mother Nature, oppdager du at du føler deg ganske kløende. Du har kommet i kontakt med gift eføy og et utslett begynner å utvikle. Det er på tide å gå til legen hvis hjemme behandlinger er å gi deg noen lettelse etter et par dager. Poison Ivy utslett kan ta opptil tre uker å helbrede. Men hvis utslettet er behandles hjemme, bør du begynne å se en liten forbedring raskt. Hvis utslettet dekker store områder av kroppen din, bør du gå til legen din.

Bruksanvisning

Initial At-Home Care

•  Vask alle berørte huden. Bade i kaldt vann for å holde porene lukket og hindre urushiol fra å komme i innsiden. Noen anbefaler å bruke vaskemiddel. Du kan også prøve å rense området med rubbing alkohol. Ideelt sett bør bading oppstå mindre enn tretti minutter etter eksponering.

Fjern alle klær, inkludert sko. Vask alt i varmt såpevann. Elementer som ikke kan vaskes kan rengjøres med isopropanol. Alle verktøy og redskaper må rengjøres. Den giftsumak olje, Urushiol, kan forbli på en overflate for meget lange tidsperioder og re-infisere deg.

Unn utslett med hydrokortison eller Calamine lotion. Følg anvisningen på pakken for den tillatte hyppigheten av programmet. Hydrokortison produkter kan vanligvis bare brukes 3 til 4 ganger om dagen. Calamine kan ofte bli anvendt etter behov.

Over-the-counter allergi medisiner er tilgjengelig som kan avlaste noen av kløe. Medisiner, for eksempel Benadryl og andre antihistaminer, kan gjøre deg døsig. Derfor er det godt å ta dem om natten. Andre produkter som Claritin og Zyrtec er mindre sannsynlig å gjøre deg døsig og er god til å ta i løpet av dagen. Les etikettene nøye for å se etter advarsler for eventuelle andre sykdommer du måtte ha. Følg anvisningen på pakken nøye.

Ta varme dusjer i løpet av dagen for å lindre kløe. Følg opp med en fuktighetskrem som du lar tørke helt før du bruker calamine eller kortison.

Gjør ditt beste for å unngå riper. Mens skrape kan ikke spre den faktiske utslett, kan det føre til eller spre en infeksjon.

Dekk området med en aktuell antibiotika salve eller krem. Deretter dekke det med en bandasje for å redusere sannsynligheten for infeksjon.

Når å søke legehjelp

Oppsøk lege dersom giften eføy utslett utvikler tegn på infeksjon. Tegn på en infeksjon er rødhet rundt såret, ømhet ved berøring og feber. Det er spesielt viktig hvis det røde området rundt utslett føles varmt å ta på. Dette kan være et tegn på cellulitt, som kan være livstruende hvis venstre ubehandlet.

Umiddelbart søke akutt legehjelp hvis du opplever noen av bivirkningene som er oppført for eventuelle over-the-counter rettsmidler du bruker.

Hvis du ikke kan komme inn til legen din med en gang, gå til en nødsituasjon walk-in klinikk eller sykehus ER.

Hva kan man forvente på legekontoret

Når hos legen offiser, vil sykepleieren tar alle dine vitale, inkludert blodtrykk, puls og temperatur. Hun vil spørre hva medisiner du bruker. List noe du tar for å lindre din Poison Ivy ubehag, samt mekling for andre tilstander du kan ha. Hun vil også stille spørsmål om din medisinske historie.

Detalj hva du ble utsatt for, og når, hva dine symptomer er og hvor intense de er, samt hvor lenge du har vært inne i dem. Del hvilke metoder du har prøvd så langt, og noen lignende tidligere erfaringer. Det hjelper å skrive det ned på forhånd.

Legen vil nøye undersøke din utslett og legg merke til alt du har delt, før du tar noen beslutninger.

Noen ganger vil legen forskrive en steroid, som for eksempel prednison, for å hjelpe giften eføy utslett gå bort. Noen ganger vil han foreskrive en antibiotika, for eksempel Keflex (cefalexin) for å hjelpe med eventuelle infeksjoner. Eller, disse vil være foreskrevet sammen. Andre ganger bare en brukes. Uansett hva resept er gitt, følger alle retninger helt.

Legen kan også gi noen tips om over-the-counter produkter som er aktuelle for deg å bruke. Følg hans instruksjonene nøye.

Les nøye alle reseptbelagte informasjon. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger.

Hvis symptomene ikke blir bedre i løpet av få dager, gå tilbake til legen.

Tips og advarsler

  • Gjør deg kjent med hva giften eføy ser ut og prøve å unngå det i fremtiden!
  • Bruk lange ermer og lange bukser når du arbeider utenfor. Bruk sko som dekker føttene. Bruk hansker.