Digidexo.com

Hva er årsaken til kreft i bukspyttkjertelen?

Kreft i bukspyttkjertelen er en farlig form for kreft som former i bukspyttkjertelen. Fordi kreft i bukspyttkjertelen vanligvis ikke viser noen åpenbare symptomer før tilstanden er avansert, er ofte vanskelig behandling. Men det er flere kjente årsaker og risikofaktorer forbundet med tilstanden.

Age

Kreft i bukspyttkjertelen er mye mer vanlig hos personer over 60, med de fleste pasienter blir diagnostisert i deres 70s eller 80s.

Etnisitet

Mennesker av afrikansk avstamning er statistisk mer sannsynlig å ha kreft i bukspyttkjertelen.

Røyking

Røykere er mer sannsynlig enn ikke-røykere for å få kreft i bukspyttkjertelen.

Vekt og kosthold

Overvektige mennesker er mer sannsynlig enn folk av en normal vekt for å ha kreft i bukspyttkjertelen. Nåværende forskning på kreft indikerer også at en diett høy i rødt kjøtt kan også være en medvirkende faktor.

Genetikk

Personer med en historie med kreft i bukspyttkjertelen er mer sannsynlig å få tilstanden. Men 90 til 95 prosent av personer med en familie historie av kreft i bukspyttkjertelen aldri få det.

Pankreatitt

Kroniske lider av pankreatitt, som er betennelse i bukspyttkjertelen, er mer utsatt for kreft i bukspyttkjertelen. Personer med en familie historie av pankreatitt er også i fare.