Digidexo.com

Kontra til Swine Flu Shots

Kontra til Swine Flu Shots


Med influensasesongen over oss, begynner debatten om hvorvidt å få det influensavaksine på nytt. Hvis du er i god helse, har du valget mellom å motta din svineinfluensa, H1N1 vaksinasjon via injeksjon eller nesespray. Men noen helsemessige forhold diskvalifisere deg som kandidat for vaksinasjon.

Injiserbare Vaccine Kontra

Influensa vaksine levert via intramuskulær injeksjon er Trivalent inaktivert influensavaksine (TIV). Kontra gjelder for folk som er allergisk mot kylling egg eller noen komponenter i vaksinen, og til alle som hadde en negativ reaksjon på en tidligere influensavaksine. Du kan ikke motta TIV i nærvær av feber eller noen sykdom med eller uten feber, og hvis du utviklet Guillain-Barré syndrom innen seks uker etter å ha mottatt en tidligere influensavaksine. TIV er den eneste vaksinen tilgjengelig for deg i nærvær av nesetetthet, noe som forstyrrer levering av Laiv (levende, svekket influensavaksine).

Inhalert Vaccine Kontra

Ifølge Center for Disease Control og Prevention (CDC), er Laiv godkjent for bruk hos friske mennesker 2-49 år som ikke er gravid. Laiv er nesesprayen vaksine kalt FluMist. Kontraindikasjoner for vaksinering med Laiv gjelder for barn under 2 år og voksne 50 år og eldre. Laiv kontraindikasjoner gjelder også hvis du lider av kronisk hjertesykdom, lungesykdom, diabetes eller nyresvikt, utviklet Guillain-Barré syndrom etter å ha mottatt en tidligere influensavaksine, hvis du har et svekket immunforsvar eller hvis du tar medisiner som svekker immunforsvaret . Andre ikke kvalifisert til å motta influensa vaksine inkludere barn under 5 år diagnostisert med tungpustethet, barn og ungdom som tar aspirin, og mennesker med en alvorlig allergi mot kylling egg eller en allergi mot noen komponenter i FluMist. Barn 2-4 år som er astmatisk eller lider av tilbakevendende tungpustethet kan ikke motta Laiv, men TIV er tilgjengelig for dem.

Beskyttelse for barn

Ifølge CDC, barn under 5 år er mer utsatt for å utvikle influensarelaterte komplikasjoner, inkludert lungebetennelse, dehydrering, hjertesykdom og astma. CDC anbefaler influensavaksine for barn fra 6 måneder til 5 år. Barn under 9 år gammel blir vaksinert for første gang kreve to doser i løpet av det første året.