Digidexo.com

Hva som forårsaker en Thyroid Tumor i voksne?

USA ser omtrent 20.000 nye tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft hvert år. Til tross for den skremmende utsiktene til en slik diagnose, er svulster i skjoldbruskkjertelen behandles med relativ letthet. Selv om visse forhold egner seg til utviklingen av sykdommen, er den eksakte årsaken noe av et mysterium.

Knuter

Ifølge American Thyroid Association (ATA), er en skjoldbrusk nodule noen unormal vekst av skjoldbrusk celler som danner til en klump i skjoldbruskkjertelen. Det er den vanligste endokrine problem i USA. De fleste er godartet --- ikke-kreftceller --- men rundt 5 prosent gjør inneholde kreftceller. Thyroid knuter kan enten være fast eller fylt med væske (skjoldbrusk cyster) og vanligvis blir oppdaget under en rutinemessig fysisk eksamen.

Risikogrupper

Selv om den amerikanske Association of Clinical endokrinologer rapporter enn 80 prosent av dem som lider av skjoldbrusk lidelser er kvinner, er det menn som er mest sannsynlig å møte skjoldbruskkjertelkreft. Andre risikofaktorer inkluderer å være yngre enn 30 eller eldre enn 60, en familiehistorie med skjoldbruskkjertelen eller endokrine kreft, og har hatt hode eller nakke stråling. Kreft knuter ofte er store og harde, forårsaker betydelig ubehag og nakkesmerter.

Årsaker

Leger ved Mayo Clinic sier at det er ikke kjent nøyaktig hva som forårsaker en skjoldbrusk svulst hos voksne. Men prosessen kreftvekst er klart. "Thyroid kreft oppstår når cellene i skjoldbrusk gjennomgå genetiske endringer (mutasjoner). Mutasjonene la cellene til å vokse og formere seg raskt. Cellene også miste muligheten til å dø, som normale celler ville. De samler unormale skjoldbrusk cellene danner en svulst, "Mayo Clinic nettsted sier.

Personer utsatt for stråling, særlig som barn, er mye mer utsatt for å utvikle skjoldbruskkjertelkreft, melder ATA. Utrolig, selv så sent som på 1940-tallet og 1950-tallet, ble røntgenstråler brukt som behandling for kviser, hovne mandler, adenoids, lymfeknuter og til og med å måle foten størrelse i skobutikkene. De som utsettes for slik stråling har en mye høyere sannsynlighet for å utvikle en skjoldbrusk svulst som voksne. Noen naturopathic leger tilskriver skjoldbrusk kreft til en økning i menneskelig inntak av kjemikalier og sprøytemidler utbredt i mat, vann og luft.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, er papillær skjoldbruskkjertelkreft den vanligste, som består av nesten 80 prosent av alle diagnoser. Det kan oppstå i alle aldre, men pasientene er vanligvis mellom 30 og 50. Follikulær skjoldbruskkjertelkreft --- som inkluderer Hurthle celle kreft --- forekommer oftest hos de over 50 år. Medullær skjoldbruskkjertelkreft kan være knyttet til arvelige genetiske syndromer; i andre tilfeller, er det referert til som "sporadisk". Anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft er svært sjelden, men svært aggressive, og vanligvis forekommer i de over en alder av 60 år også sjeldne thyroid lymfom, der ofrene er som regel over 70, har utspring i immunsystem celler i skjoldbruskkjertelen.

Symptomer

Tegn på skjoldbruskkjertelkreft vanligvis ikke vises tidlig i sykdomsforløpet, men gjøre seg kjent bare når det har kommet betydelig, melder ATA. Symptomer inkluderer en merkbar klump følte av fingre over skjoldbruskkjertelen, endringer i stemmen og heshet, problemer med å svelge, nakkesmerter og hovne lymfeknuter i halsen.