Digidexo.com

Hvordan er Skin Cancer overførbare?

Hva er hudkreft?

Hudkreft er en alvorlig form for kreft som kan påvirke alle, uavhengig av hudfarge. Hudkreft kalles melanom fordi det påvirker celler som kalles melanocytter. Melanocyttene lage melanin, som er hvordan huden får sin farge. Alle har forskjellige melanocytter, dermed varierende hudfarger innenfor mennesker av samme nasjonalitet. De melanocyte cellene jobbe hardere når huden utsettes for sollys eller kunstig sollys for eksempel en tanning booth. Denne aktiv respons av melanocytter kan forårsake deres unormal vekst, noe som kan resultere i cancer.

Er Skin Cancer smittsomt?

Hudkreft er ikke smittsom og kan ikke overføres fra en person til en annen, selv med direkte kontakt mellom kreftområdet. Hudkreft, eller melanom, befinner seg inne i cellene av det påvirkede individ og kan spre seg gjennom noen av kroppens fluider, slik som blod og gjennom en prosess noe som kloning. Kreftceller formere som hver celle deler seg, og når dette skjer de nye kreftceller inn områder som grenser til dem. Hudkreft kan også reise til forskjellige områder i kroppen gjennom væsker av lymfeknutene når kreften invaderer lymfeknutene. Melanomer er svært problematisk på grunn av det faktum at en person kan ha hudkreft uten å ha noen advarsel tegn eller symptomer. I noen tilfeller kan invadere melanom områder og utvikle seg til tumorer. Denne prosessen kalles metastasering, noe som betyr at kreften er i en avansert stadium og en sekundær cancer er til stede.

Tegn / symptomer på hudkreft

Hudkreft ikke alltid presentere seg med noen tegn eller symptomer. Imidlertid er enkeltpersoner oppfordres til å sjekke huden ofte for føflekker, vekster, fregner eller klumper som plutselig oppstår eller endre i form eller størrelse. I tillegg områder av huden med åpenbare variasjoner pigment bør også overvåkes.

Forebygging

Den beste metoden for å unngå hudkreft beskytter huden mot overeksponering for solen, enten naturlig eller kunstig via bruk av solarier eller senger. Når du er ute i solen over lengre tid, er bruk av solkrem anbefales. SPF 30 eller høyere solkrem gir tilstrekkelig beskyttelse mot solens skadelige stråler.

Behandling

Personer diagnostisert med melanom må ha området kirurgisk fjernet. Avhengig av hvor og hvorvidt invasiv kreft har spredning til andre områder av kroppen, kan ytterligere behandling være nødvendig.