Digidexo.com

Hvordan behandle en tarmobstruksjon

Hvordan behandle en tarmobstruksjon


En tarmobstruksjon er en blokkering som kan forekomme i den store eller i tynntarmen. En tarmobstruksjon kan være forårsaket av en svulst, Crohns sykdom og heft formasjon etter operasjonen. Symptomer kan være magesmerter, oppkast og diaré eller forstoppelse og feber. Noen mennesker kan også ha oppblåst mage. En tarmobstruksjon kan være delvis eller fullstendig. Kort diagnose er viktig slik behandling kan starte og vevsdød kan forhindres.

Hvordan behandle en tarmobstruksjon

bekrefte en diagnose. Symptomene på en tarmobstruksjon kan være lik andre mage forhold. Legen din vil utføre en fysisk og bestille en rekke tester som kan inkludere en abdominal CT scan, en barium klyster og en øvre og nedre GI-serien.

avlaste oppblåst mage. En sonde vil bli satt inn i magen for å dekomprimere tarmen. Røret er i stand til å fjerne ethvert avfallsmateriale som befinner seg over blokkering. Denne behandling har en tendens til å bli brukt til å behandle en partiell obstruksjon.

gjennomgå en endoskopi. Denne fremgangsmåten kan bli brukt til å behandle en hindring forårsaket av en bøyd tarmen. Et rør er satt inn i endetarmen og tykktarmen. Det kan rettes til den delen av tarmen som er bøyd og rette det ut.

Få intravenøs væske. Fordi oppkast og diaré er vanlige symptomer på tarmobstruksjon, re-hydrering gjennom IVs kan erstatte tapt væske og elektrolytter.

Har kirurgi. Avhengig av typen av tarmobstruksjon en person har, kan kirurgi være indisert. Hvis en hindring er fullført og en del av vevet er død, vil operasjonen være nødvendig for å fjerne dødt vev.

6. Ta medisiner. Infeksjon kan oppstå som et resultat av en tarmobstruksjon. Antibiotika vil sannsynligvis bli foreskrevet for å behandle eller forebygge en infeksjon. Andre medisiner som brukes til å behandle en tarmobstruksjon inkluderer smertestillende og medisiner for å stoppe oppkast.

Unn underliggende medisinske tilstander. Avhengig av årsaken til en tarmobstruksjon de kan komme tilbake. For å hindre ytterligere obstruksjon, søke behandling for Crohns sykdom, kreft og brokk.