Digidexo.com

Hva kan gjøres for Smerter i Top of Foot?

Smerter langs toppen av føttene, så mange løpere og turgåere kan fortelle deg, kan alvorlig forstyrre alt fra den daglige treningen planen å bare komme rundt i løpet av dagen. Smerte kan være irriterende eller alvorlig og kan føre til en kompenserende gangart som kan føre til ytterligere skade. Årsakene til smerter på toppen av foten kan variere, men uansett hva årsaken er, det finnes behandlinger som kan gi lindring.

Årsaker

Smerter langs toppen av føttene har en rekke årsaker, de fleste stammer fra skader knyttet til å gå eller løpe. Den vanligste av disse årsakene varierer i alvorlighetsgrad fra enkle til alvorlig:

Lace Bite: Smerter kan skyldes knytte dine lissene for hardt eller fra seg sko som er for liten for dine føtter. Too-stramme blonder kan begrense sirkulasjon i føttene, irritere nerveender eller inflame mykt vev på toppen av føttene. Strekke Tendinitis: Betennelse i strekk sener som hjelper bøye tærne opp og ned kan forårsake smerte. Senebetennelse er en betennelse i sener som kan komme fra å gå eller løpe for mye eller kompensere i balanse fra en annen skade. Metatarsal Stress Fracture: Noen ganger også kalt en "hot spot", en stress brudd er en svekkelse eller mikroskopisk sprekk i metatarsal bein. Denne type skade er best diagnostisert av en orthopedist eller idrettsmedisin spesialist.

RICE

Idrettsutøvere vil være kjent med begrepet "RICE", som står for hvile, is, kompresjon og høyde som vanlig behandling for de fleste sports-relaterte skader. Trinnene er enkle:

Rest: Siden de fleste smerter langs toppen av foten er forårsaket av overforbruk, anbefales det at du stopper den aktiviteten som forårsaket smertene til smerten lindrer. Ta litt tid av og la skaden til å helbrede. Ice: Betennelse følger de fleste av disse skadene og forårsaker smerte. Påføring kalde omslag eller is poser til den skadde området vil redusere betennelse. Kompresjon: Wrapping den skadde området regelmessig med tape eller en kompresjonsbandasje kan holde noen hevelse nede mens du healer. Høyde: Holde skadet foten hevet på en stol eller en fot krakk så ofte du kan, vil bidra til å holde blodgjennomstrømningen og hevelse fra pooling i ekstremiteter.

NSAIDs

Igjen, siden betennelse og hevelse er ofte en viktig årsak til smertene, behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) er en vanlig, effektiv behandling for foten smerte. Over-the-counter medisiner som aspirin, Advil (ibuprofen) og Aleve (naproxen) kan bidra til å redusere betennelse.
For mer alvorlige skader eller mer vedvarende smerter, kan legen anbefale et steroid eller kortison skudd for å løse problemet. Siden kortison er en alvorlig narkotika, sørg for å diskutere alle de risikoer og bivirkninger relatert til behandlingen.

Kirurgi

I de mest alvorlige tilfeller kan kirurgi være anbefalt for å løse problemet eller lindre smerten av kneskaden. Sørg for å diskutere din egen situasjon helt med legen din før du gjennomgår noen kirurgisk inngrep for å være sikker på at du forstår alle risikoene som er involvert.