Digidexo.com

Hvordan overvåke Nyre Funksjon Med Glucophage

Glucophage (Metformin) er en oral medisin som brukes til å behandle type 2 diabetes mellitus, eller ikke-insulinavhengig diabetes. Glucophage passerer gjennom blodet og utskilles via nyrene. Legen din vil sjekke helsen til nyrene via blodprøver før forskrivning Glucophage, og krever at du gjenta nyre-funksjon tester på et personlig plan når du begynner medisinering. Være godt informert av legen din om bruk, bivirkninger og selvledelse av Glucophage og følge din oppfølging tidsplan for tryggere overvåking.

Bruksanvisning

En plan for å følge opp med din lege i henhold til planen hun anbefaler; vanligvis i en måned etter oppstart Glucophage, så igjen på seks måneder og ett år. Har tenkt å ta en blodprøve ved hver oppfølging besøk, i tillegg til diabetes tester.

Overvåk væskeinntak hver dag, og sikre at du ikke blir dehydrert, særlig i de varme sommermånedene. Spør din lege eller ernæringsfysiolog hvor mye væskeinntak er anbefalt som en del av din diabetiker diett.

Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis du er urinering mindre hver dag enn vanlig, eller hvis du har problemer med vannlating. Få råd fra din lege på normal vannlating for din tilstand, som bare han kan avgjøre hvor godt nyrene dine for tiden fungerer og hva som er normalt for deg.

Tips og advarsler

  • Ikke bruk alkohol hvis du tar Glucophage, da dette kan hemme riktig nyrefunksjon.
  • Informere helsepersonell som du tar Glucophage før har noen røntgenbilder eller prosedyrer som krever kontrastvæske som skal brukes.
  • Umiddelbart ringe legen din dersom du blir syk og tror du er dehydrert. Du må kanskje slutte Glucophage før du er hydrert og føler seg bedre.
  • Kun legen kan anbefale en Glucophage oppfølging tidsplan som er best for deg, basert på din nåværende helse og medisinske behov.