Digidexo.com

Demens hos eldre

Demens hos eldre


Det kan være vanskelig å vite om en senior har begynnelsen symptomer på demens på grunn av hvor nært disse symptomene ligner sunn aldring. Demens, en form for Alzheimers sykdom, er en betingelse for fallende hukommelse og mentale evner i pensjonister. For eksempel vil senior har problemer med å gjøre vanlige daglige aktiviteter som kjører, balansere en sjekkhefte eller planlegger et måltid. Tegn på demens inkluderer kortsiktig hukommelsestap, manglende evne til å tenke problemer gjennom eller komplette komplekse oppgaver uten instrukser, og konsentrasjonsvansker under oppgaver. I tillegg, endringer i personlighet - bli aggressiv, paranoid eller deprimert - kan være tidlige tegn på demens.

Tidlige symptomer

Oppdager de tidlige symptomer på demens hos eldre er avgjørende for å få tidlig behandling. Den amerikanske Kongressen Office of Technology Assessment anslått at 1,8 millioner amerikanere har alvorlig demens. The National Institute of Mental Health viste at Alzheimers sykdom rammer om lag 4,5 millioner amerikanere, og antallet amerikanere med Alzheimers sykdom er mer enn fordoblet siden 1980. Alzheimers sykdom er den vanligste årsaken til demens hos mennesker 65 år og eldre. Andre studier har funnet at ytterligere 5 millioner amerikanere har mild til moderat demens. Ifølge Alzheimers Association, er ca 4 millioner seniorer plaget med Alzheimers sykdom. Noen studier har indikert at seniorer som fikk behandling for demens tidlig er i stand til å utsette sin progresjon.

Diagnostisering demens

Å diagnostisere demens, medisinske eksperter anbefaler seniorer planlegge en avtale med legen sin for en medisinsk historie evaluering. Da pasienten skal gjennomføre en medisinsk og nevro-psykologisk evaluering, hjerneskanning som CT ("CAT") skanner eller en MR, som er Magnetic Resonance Imaging. De skanner hjelpe leger avgjøre om pensjonister har demens.

Søker hjelp

Det første trinnet er å kjenne de tidlige symptomer på demens i eldre. Oppmuntre din kjære som lider av demens å søke medisinsk hjelp kan være utfordrende for selv om disse eldre innser at de glemmer ting, de kan være motstandsdyktig mot motta legehjelp. Likevel søker hjelp av en medisinsk faglig er avgjørende for å forlenge livet til en senior statsborger.

Specialized Care

Familier som har omsorg for eldre med demens hjemme eller i et boliganlegg må planlegge særordninger for å støtte sine kjære. Kronisk eller irreversibel demens krever denne typen spesiell omsorg. Medisinske eksperter sier at familiene til demente trenger for å lage forebyggende tiltak i deres miljø for vandrende, desorientering, søvnløshet eller inkontinens. I tillegg bør disse familiene satt opp sikkerhetsregler for seniorer deltar til elektriske apparater, ved hjelp av bilnøklene og låse dører. Disse familieomsorgspersoner kan også bli nødt til å vurdere juridisk konsultasjon for å arrangere økonomi for sine pensjonister når du arbeider med demens.

Øvelse for eldre

Ifølge Dementiaguide.com, har mange medisinske studier vist at regelmessig trening kan forbedre kognitiv funksjon og forsterke stemningen i mange eldre med demens. Disse studiene tyder på at regelmessig fysisk aktivitet som en daglig mild kardiovaskulær trening kan forsinke utbruddet av demenssymptomer. Et treningsprogram for seniorer bør kombinere ulike aktiviteter for å fremme balanse, styrke, utholdenhet og fleksibilitet. Dette er viktig fordi de tidligste fysiske symptomer på demens inkluderer tregere gange, dårlig balanse, en svakere hånd grep og dårlig koordinering. En medisinsk lege eller en kvalifisert fysioterapeut kan hjelpe familieomsorgs designe et passende treningsprogram for demente eldre.

Treningsfordeler

Regelmessig mosjon er bra for alle, også eldre med demens, fordi det inneholder mange følelsesmessige, mentale og fysiske utfordringer som vil redusere antall symptomer hos demente. Studier har vist at en daglig mosjon rutine vil forbedre kognisjon ferdigheter, forbedre humørmønstre gjennom utgivelsen av serotonin, redusere angst, fremme konsentrasjon og lindre kjedsomhet i mange eldre som lider av demens.