Digidexo.com

Hva er årsaken til en svulst på hypofysen?

Hva er årsaken til en svulst på hypofysen?


Hypofysen er en kjertel som ligger i hjernen. Det blir ofte kalt "master kjertelen" fordi det regulerer mange kroppsfunksjoner som blodtrykket, reproduksjon, metabolisme, skjoldbruskkjertelen funksjon og væskenivåer. Når svulster utvikler seg i hypofysen, de forstyrrer disse funksjonene som kan ha alvorlige konsekvenser for pasientenes helse.

Frekvens

Én av fem mennesker har svulster i hypofysen og omtrent femten prosent av alle hjernesvulster er svulster i hypofysen. Flertallet av svulster i hypofysen er godartet.

Årsaker

Årsakene til svulster i hypofysen er ukjent, men genetikk antas å spille en rolle. En familiehistorie med lavt blodsukker, adrenal svulster, svulster i hypofysen, magesår, hyperparatyreoidisme og nyrestein øke muligheten for at en pasient kan utvikle en svulst.

Arvelighet

En arvelig tilstand som kalles Multiple endokrine neoplasi, type 1 (MEN 1) kan forårsake svulster i hypofysen samt svulster i andre områder av kroppen. Pasienter med MEN 1 har en genetisk mutasjon i sitt DNA som gjør at svulster å utvikle. Symptomer på menn1 kan starte i barndommen, men topp mellom 20 og 30. Kvinner er mer sannsynlig å ha MEN en enn menn.

Symptomer

Det er så mange symptomer for svulster i hypofysen at de ofte går udiagnostisert. Imidlertid bør testing for en hypofysetumor vurderes hvis tre eller flere av følgende gjelde: infertilitet, seksuelle problemer, depresjon, galaktoré (amming), vekstproblemer, osteoporose, carpal tunnel syndrom, ledd maling, uregelmessig eller fraværende menstruasjon, tidlig overgangsalder , lett blåmerker, muskelsvakhet eller tretthet.

Diagnose

En hypofysetumor er diagnostisert via blod arbeid og noen ganger urinanalyse. En MR kan være nødvendig også. Genetiske tester kan påvise DNA mutasjoner som forårsaker svulster i hypofysen.

Behandling

Behandlingen er kirurgi sammen med stråling eller kjemoterapi. Noen ganger stråling eller cellegift er gjort uten kirurgi. I visse tilfeller kan intet gjøres for annet enn for å observere tumoren. Medisiner er gitt for å erstatte hormoner ikke lenger produseres av hypofysen.

Prognose

Pasienter som behandles for svulster i hypofysen gjøre det bra, selv om medisinering kan være nødvendig for resten av livet. Venstre ubehandlet, kan svulster i hypofysen føre til høyt blodtrykk og andre helseproblemer som kan være dødelig.