Digidexo.com

Hvordan skape balanse for vata ayurveda Mind-Body Type

Ayurveda betyr "vitenskapen om livet" og refererer til de 5000 år gamle vitenskap som begynte i India når Rishi (vismenn) utarbeidet retningslinjer for kosthold, behandling av sykdom og sykdom. Det finnes tre typer sinn-kropp, eller doshas. Vata representerer eter og plass og er lett å identifisere i et individ. Vatas er tynne, senete, slank med uregelmessige lyster og uregelmessig fordøyelse. Tørrhet er et tema: tørt hår, sprø negler, tørr hud og forstoppelse. Bevegelse er deres motto. Snakkesalig og i bevegelse, kan en Vata være en virvelvind.

Bruksanvisning

•  Opprettholde en vanlig rutine. Spise på samme tid, og ikke hopp over måltider! Vatas 'skiftende lyster kan finne dem glupske en dag og faktisk glemme å spise neste. Oppslukt i et prosjekt, Vatas 'realisere de er sent og skynde ut, engstelig for å ikke komme for sent. All bevegelse og mangel på næring ville resultere i mer bekymring og engstelse.

favorisere matvarer som er fuktig, søt, salt eller sur. Å spise lettfordøyelig kokt mat som dampede sesongens grønnsaker, hele korn med ghee eller linfrøolje og dulse (tang) er en Vata-pasifiserende måltid. Den kombinerer alle 5 smaker av Ayurveda: søtt, surt, salt, bitter og snerpende. Ikke spis en helt rå mat diett: dette er Vata-skjerpende. Frisk frukt er fint, men enda bedre er posjert epler i lønnesirup drizzed med fettfattig yoghurt. Comfort matvarer er de som vil bakken en Vata er flightiness.

Øvelse moderat. Thin av natur og ikke veldig muskuløs, kan vatas trett eller tillate at deres aktive sinn for å holde dem opptatt. Yoga, mellow sykling, turgåing og andre ikke-konkurrerende aktiviteter er hensiktsmessig. Utøvelse av alle typer frigjør endorfiner og gir et utløp for den selvkritiske Vata å dekomprimere uten å trene til utmattelse.

Dekk til hodet og magen. Vatas i høy vind eller et kjølig rom kan lett distrahert. Dekke hodet med et skjerf, lue eller baseball cap i sommer. Ikke utsett magen, uansett hvor fasjonable. Drapere en sarong rundt deg selv på stranden eller ha på seg en poncho. Vatas ofte klager over kalde hender og føtter: dekker hodet og magen i all slags vær feller kroppsvarme.

Gå til å sove på samme tid hver kveld. Aktiveres av sine stadig nysgjerrige sinn, kan Vatas få et sekund vind på 22:00 og finner seg fortsatt våken og våken på 2 am-bare å krasje på kontoret i løpet av en 10 am møte. Får tilstrekkelig hvile konsekvent grunnlag denne Vata kaos.

Skriv ting ned. Vatas er vennlig, energisk, vimsete folk vi kjenner og elsker. Gjør handlelister og skissere oppgaver på jobb for å ikke la Vata glemsomhet gjøre deg stresset. Minne er ikke en refleksjon av intelligens - Vatas er ofte svært lyse, de bare ikke kan huske å kjøpe brød på markedet før det er skrevet på et stykke papir.

Øv non-dommen. Når Vatas blitt ubalansert, er det lett for dem å slå sin betydelige intelligens i en laserstråle for kritisk vurdering på seg selv. Injisere en følelse av humor og lekenhet i stedet. Lag en liste over "morsomme ambisjoner" som å lære å hekle eller spille tennis.

Sett av tid for lek; tillate det indre barnet å streife. Frivillig til å arbeide med barn eller med andre store barna som deg selv. Lag samfunnstjeneste prosjekter og invitere venner til å bli med deg. Dette gir Vatas et perspektiv som bringer dem ut av selvkritisk atferd og gjør at andre kan dra nytte av sine talenter og skarpe vidd.

Gi tid for stille ettertanke. Meditasjon kan bare sitte komfortabelt med øynene lukket i 15 til 20 minutter, to ganger om dagen. Lett trekkes inn i aktivitet, Vatas er godt tjent med å praktisere pratyahara: tegning sine finstemte sanser inne, for å lade. Dekk øynene med en søvn maske hvis du blir lett distrahert under meditasjon.

Tips og advarsler

  • Vata forverring manifesterer som glemsel, bekymring, angst, selvkritikk, mistro til andre, samt søvnløshet og manglende evne til å konsentrere seg. Balansert Vatas utstillings kreativitet, spontanitet, oppfinnsomhet, lekenhet og vennlighet. Opprette balanse for Vatas er ikke vanskelig.
  • Ayurveda er et supplement terapi. Hvis du har en alvorlig sykdom som kronisk sykdom eller depresjon, ta kontakt med en lege.