Digidexo.com

Hva er farene ved Wasp Spray?

Hva er farene ved Wasp Spray?


Veps, mens du spiller viktige roller i pollinering og skadedyrbekjempelse av mindre flygende bugs, byr på spesielle problemer for menneskene som bor rundt reiret. Mens honningbier har rimelig mild natur, og kan bare stikke en gang, veps er svært aggressive og kan streng flere ganger. Mens veps spray kan være effektive i å håndtere disse skadedyr, er det ikke uten noen helserisiko.

Veps angreps

En av de mest betydningsfulle farene ved å bruke veps spray er risikoen for å bli stukket av de aller veps du prøver å drepe. Veps svare aggressivt når reiret er forstyrret, og mens veps spray generelt drepe på kontrakt, er det fortsatt en risiko for at vepsene vil komme forbi strømmen. Denne risikoen er forsterket hvis du står rett under reiret, som du ikke bør gjøre når du spray det, så det faller av strukturen og bærer en hel reir av sinte veps rett inn i fanget eller på hodet.

Øye- og hudirritasjon

Insektmiddel i veps spray kan fungere som en betydelig irriterende på hud og øyne. Denne irritasjonen kan skyldes direkte kontakt med væske fra luften faller på huden eller indirekte kontakt for å få klærne fuktig med insektmiddel, som effektivt presser veps spray mot huden din. Dette insektmiddel ikke bare tørke ut, så du må til grundig vask noen klesplagg som er fuktig fra veps spray.

Lungeskade

Ifølge US Department of Health and Human Services, er insektmiddel i de fleste veps spray ikke nødvendigvis giftig for indre organer hvis du ved et uhell svelge stoffet. Inneholder imidlertid spray petroleumsdestillat, og hvis du inhalerer noe av spray inn i lungene, så det kan både irritere lungene dine og være vanskelig å komme seg ut. Hvis du puster inn nok av den kjemiske, kan det ha en giftig effekt på lungene og andre indre organer.

Førstehjelp

Hvis du er allergisk mot stikk og bli stukket av noen veps som du prøver å bli kvitt, så ta hensyn til hvordan du føler. Hvis du begynner å ha problemer med å puste, svelge eller begynner å hvese, kontakt lege med en gang. Hvis du får spray i øynene, vask dem under rennende vann i minst 15 minutter. Fjern alle klær som fikk veps spray på den og vaske områder av huden din som insektmiddel berørt med såpe og vann. Hvis du puster inn eller svelge spray, komme inn i et åpent område med frisk luft og ringe giftkontrollsenter for ditt lokale område for å få veiledning om hva du skal gjøre, avhengig av hvilket produkt du bruker.