Digidexo.com

Fotsår Infeksjon

Fotsår Infeksjon


Fotsår, som noen form for hud sykdom, kan lett bli infisert hvis den ikke behandles riktig. Det finnes forskjellige typer av foten magesår, inkludert arteriell (ischemisk) og neurotrofisk (diabetisk), og hver kan bli infisert.

Typer

Arterielle sår er plassert på hælene, toe tips, mellom tærne eller der utstikkende bein kan gni mot en ekstern kilde, som en sokk eller sko. Neurotrofiske magesår er vanligvis plassert på trykkpunkter på bunnen av føttene.

Effekter

Personer med arteriell sår infeksjoner vil føle mye smerte, særlig om natten når føtter gni mot laken. En neurotrofisk sår infeksjon er ikke så vondt fordi det er vanligvis nerveskader i føttene, forårsaker et tap av følelse i foten.

Funksjoner

Bunnen av en arteriell sår er gul, brun, grå eller svart. Neurotrofiske sår har røde eller sorte baser avhengig av sirkulasjon.

Fare for infeksjon

Infeksjon kan forårsake rødhet og hevelse rundt en arteriell sår. Neurotrofiske magesår har høyere risiko for infeksjon på grunn av en persons evne til å føle sprukket eller hard hud på hans eller hennes føtter.

Behandling

En lege vil bruke aktuell sårbehandling medisiner og komprimering plagg å behandle fotsår i tillegg til antibiotika for å behandle eventuelle infeksjoner som er til stede.