Digidexo.com

Hvordan behandle urininkontinens

Hvordan behandle urininkontinens


Det finnes en rekke metoder tilgjengelig for deg å behandle urininkontinens. Behandlinger varierer fra atferds teknikker, kosttilskudd endringer, antibiotikakurer og livsstil endringer. Les videre for å lære hvordan man skal behandle urininkontinens.

Bruksanvisning

Øk din Blære Strength

Unn deg urininkontinens med Kegel-øvelser. Kvinner kan finne de riktige musklene ved å binde for å starte og stoppe urinstrålen. Når funnet, du bare presse og deretter slappe av muskel opp til 100 ganger per dag for å styrke musklene som styrer vannlating.

Etablere en vannlating tidsplan. Prøv urinating like før du går til sengs, og hver morgen når du våkner.

Spill inn hvor ofte du går på do om natten, og dele informasjonen med legen din.

Endre din diett

Skjær ut koffeinholdige drikker. Studier har funnet at koffeinholdige te er spesielt relatert til problemer med inkontinens.

Unngå sprudlende drikke. Carbonation i brus og musserende viner kan forverre urinlekkasje ved å øke urinproduksjonen.

Begrens alkohol. Alkohol, spesielt øl, kan øke behovet for å urinere og forårsake urinlekkasjer.

Se opp for mat med høyt sitrus innhold. Sitrusfrukter og tomat basert sauser kan irritere slimhinnen i blæren og forverre inkontinens.

Bestill non-krydret retter. Krydret mat er også kjent for å irritere slimhinnen i urinblæren og forårsake lekkasjer.

Kutte ned på søte matvarer som inneholder sukker eller honning. Dette kan også hjelpe deg med å gå ned i vekt, noe som bidrar behandler inkontinens også.

Forbered deg selv for Exercise

Unngå å drikke like før trening. Ikke glem å nippe vann under trening for å unngå dehydrering skjønt.

urinere før du begynner din aktivitet.

Vurder å bruke en pute når du trener på treningsstudio eller jogging utenfor for å hindre forlegenhet.

Velg lav effekt øvelser som ikke krever at du hoppe mye. Spesielt hvis du har lav buer, kan virkningen av føttene treffer bakken føre til en stor mengde press på bekkenet, noe som kan føre til inkontinens.

Behandle urinveisinfeksjoner med antibiotika

Spør legen din om din inkontinens er forårsaket av infeksjon. Antibiotika som amoxicillin, Keflex og cipro brukes ofte til å effektivt behandle urinveisinfeksjoner.

Følg legens antibiotika diett til punkt og prikke. Ikke slutte å ta antibiotika selv om inkontinens har stoppet.

Tenk Kirurgisk behandling

Snakk med legen din om fordelene og risikoen ved kirurgisk behandling for urininkontinens. Kirurgi for inkontinens innebærer å bevege blærehalsen og urinrøret til en annen posisjon i kroppen.

Reserve kirurgisk behandling for avansert inkontinens som ikke har respondert på andre behandlinger. Inkontinens operasjoner medfører risiko, som for eksempel alvorlige infeksjoner, mulighet for mindre blærekontroll og alvorlige traumer til nærliggende organer.

Hint

  • Prøv hver 10. dag å kutte ut en inkontinens knyttet mat slik at du kan finne ut hvilke matvarer var lekkasje faktorer.
  • Diskuter hormon medisiner med legen din. Noen kvinner får inkontinens lettelse ved å ta østrogentilskudd.
  • Informer din lege om alle medisiner du tar før du begynner hormon terapi. Noen medisiner kan reagere negativt med hormoner, økende angst og depresjon.