Digidexo.com

Fallen Arches Pain

Foten inneholder mer enn 100 leddbånd, muskler og sener som arbeider med de 26 bein og 33 ledd i foten. Kombinasjonen av disse strukturene skaper buene av foten. Den viktigste støtte sene av buen er posterior tibial senen. Skulle dette sene svekke eller rive, kan en fallen bue oppstå, forårsaker andre komplikasjoner og smerter.

Ankel Pain

Buen bistår i vektfordeling fra kroppen gjennom føttene og leggene. Arches bidra til å korrigere mobilitet og bistå i koordinering over forskjellige underlag. Skulle buen faller, blir mobilitet hardere og foten kan vende utover, og tvinger for mye press på den indre delen av foten med anklene lener innover, kalles en tilstand pronasjon. Hevelse, smerte og forstuinger kan oppstå på de indre områdene av anklene.

Lower Leg Pain

Med tiden kan en fallen bue som ikke blir gitt orthotic støtte forårsake forskyvning av foten, ben, ankler og selv korsryggen. Mens vandre eller bevege seg, blir trykket fordeles til andre deler av foten, forårsaker postural belastning. Musklene fortsetter å svekkes, og buen ikke lenger er tilgjengelig for å tilveiebringe riktig vektfordeling støtte. Resultatet er smerter som reiser fra foten og ankler i leggene.

Shin splinter

Fallen buer kan føre til en stadig mer ustø gange, foten smerte og ujevn slitasje på skoen. Uten støtte for de falne bue, over tid, kan de leddbånd i foten slitasje. Bones som støtter foten kan kollapse. Dette i sin tur kan føre til at foten muskler til å bli mye. Resultatet kan bli medial tibial stress-syndrom, også kjent som shin splinter. Bør shin splinter stå ubehandlet, kan stress frakturer forekomme.

Plantar Faciitis

Plantarfascien er vev som går fra hælen av foten til buen. Det hjelper danne buen på foten. Når buen faller, blir plantarfascien betent, forårsaker plantar fasciitt. Smerte er ofte oppleves i midten av foten mens stående for første gang av dagen. Dette er fordi plantarfascien kontrakter når det ikke brukes. Smerten gradvis avtar som plantarfascien strekker og brukes.

Heel Spurs

Nesten 70 prosent av personer som lider av plantar fasciitt også erfaring hælen bein spurs. En liten krok av bein som former på hælen bein kalles en hæl anspore. Det er vanligvis dannet på baksiden av foten hvor plantar fascia er festet. Ifølge Mayo Clinic, er det et resultat av kronisk betennelse i plantarfascien. Hælspore kan være smertefullt og bidra til tap av mobilitet.