Digidexo.com

Postherpetisk nevralgi Laser Treatment

Laserbehandling for postherpetisk nevralgi kan komme i form av Argon, Combi eller Lavenergilaserterapi. Disse modi for behandling har oppnådd varierende grad av suksess for nevralgi, eller nervesmerte, forårsaket av varicella zoster-virus, vanligvis kjent som helvetesild. Som en mer moderne og raskere alternativ til tradisjonelle behandlinger for postherpetisk nevralgi, er laserbehandling en relativt ny inngang i felten.

Argon laser behandling

Argon lasere passerer kun gjennom øverste lag av vev i huden. Fotodynamisk terapi (PDT) bruker argon laser lys for å aktivere kjemikalier i hudcellene påvirkes av varicella zoster virus. PDT bruker et stoff, kalles en fotosensibilisator eller fotosensibiliserende middel og en spesiell type lys. Når fotosensitisere blir utsatt for en bestemt bølgelengde av lys, de produserer en form av oksygen som dreper nærliggende celler. Argon laser er brukt opp til det punktet hvor du opplever svie eller brenning, også kalt toleranse punkt for en pasient. Når den brukes i kombinasjon med capsaicin krem, har argon laser terapi redusert postherpetisk nevralgi og tillatt for en mer normal sensorisk persepsjon og smerte hos pasienter. Argonlaser har også økt smerteterskel når det brukes med capsaicin.

Combi laserbehandling

Combi laser aktiverer makrofager, eller hvite blodlegemer som brukes for immunitet, innenfor hudceller til å bidra til å redusere betennelse samt øke ATP, molekylet brukes til å lagre og overføre energi i en celle, for å fremme helbredelse aktivitet. Combi laserterapi er implementert ved å sikte en lys fra kort hold rett ved postherpetisk huden ved hjelp av en sonde som ligner en penn. Under prosedyren kan du bli bedt om å bruke mørke briller og en bly ark for å beskytte deg. Studier har vist at Combi laserterapi gir full eller delvis lettelse til et flertall av pasienter etter ca 15 til 20 eksponeringer. Pasienter har rapportert følelsen mindre smerte med få eller ingen bivirkninger.

Low Energy laserbehandling

Lav-nivå laser brukes til å stimulere cellefunksjon. Også kalt bio-stimulerende lasere eller lav intensitet Lasere, er deres biologiske effekten ikke termisk, i motsetning til kirurgiske lasere. Lys av det lave nivået Lasere forårsaker kjemiske reaksjoner i hudcellene, som fører til normalisering av cellefunksjon, redusert smerte og vev healing. Ved hjelp av en neonbased laser, er lavenergi-laserterapi på som et utgangspunkt for laserterapi ved behandling av post-herpetisk neuralgi. Basert på studiedata, har lav energi laser terapi en omtrentlig suksessrate på 60 prosent etter ca 15 eksponeringer til behandling hos personer med postherpetisk nevralgi.