Digidexo.com

Hvordan virker Carpal Tunnel Syndrome Utvikle?

Hva er Carpel Tunnel Syndrome

Carpel tunnel-syndrom (CTS) er en fysiologisk tilstand som utvikles når median nerve, som ligger i Carpel tunnelen, blir utsatt for trykk fra det omkringliggende vev.
Den carpel tunnel ligger i håndleddet. Rundt håndleddet felles er bløtvev. Plassen mellom dette vevet og håndleddet bein er carpel tunnel.

Hvordan virker Carpel Tunnel Syndrome Utvikle

Median nerve utspring i carpel tunnel. Median nerve styrer både sensoriske og motoriske funksjoner for hånden og fingrene, samt armen. Plassen mellom denne nerve og omkringliggende vev, den carpel tunnel, gjør at nerve å fungere. Når den plass er redusert til do inflammasjon av vev, er trykket som utøves på median nerve.
Dette presset fører til prikking og nummenhet i fingrene og hånden. Disse følelsene blir smertefull og kan fortsette videre opp i armen. Motoriske funksjoner i fingrene og hånd er sterkt redusert; du har problemer med curling og utvide fingrene og bevege håndleddet.

Hva er årsaken til Carpel Tunnel Syndrome

Noen av de vanligste årsakene til carpel tunnel syndrom er revmatoid artritt, skjoldbrusk lidelser, diabetes og fedme og væskeansamlinger. Repetitive bevegelser, i forbindelse med aktiviteter som keyboarding eller samlebånd arbeid, ble antatt å forårsake carpel tunnel syndrom. Imidlertid kan repeterende bevegelse være en katalysator, i stedet for en årsak. Den inflammasjon av vev er nesten alltid et resultat av en fysiologisk lidelse.