Digidexo.com

Hvordan virker den Beck Depression Inventory arbeid?

Introduksjon

Beck Depression Inventory ble skapt av Dr. Aaron Beck i 1961. Beholdningen er ofte gitt av psykologer og rådgivere til enkeltpersoner for dem å vurdere omfanget av deres nåværende depresjon. Den har gjennomgått ulike endringer og oppdateringer, og er fortsatt en viktig mental helse verktøy for de som arbeider med depresjon i seg selv eller andre.

Strukturen i Beck Depression Inventory

Beck Depression Inventory er et spørreskjema. Den består av 21 spørsmål som er utformet for å bli besvart av en person som kan være i en deprimert sinnstilstand. Hvert spørsmål har fire mulige svar, og er strukturert på en slik måte at et klart bilde av test-taker mentale sinnstilstand er gjort tydelig.

Hvordan Beck Depression Inventory Works

Beholdningen er gitt til personer som kan potensielt være klinisk deprimert. Den enkelte blir bedt om å svare på hvert spørsmål ærlig om hvordan han eller hun har følt de siste sju dagene. De mulige svarene er strukturert i første person. For eksempel kan en person bli bedt om å velge mellom de mulige utsagn: "Jeg føler meg ikke trist,"; "Jeg føler meg trist", "Jeg er trist hele tiden, og jeg kan ikke snap out of it" og "Jeg er så trist eller ulykkelig at jeg ikke tåler det."

Scoring Test

Beholdningen er deretter samles inn av en psykolog eller mental helse profesjonell. Han eller hun vil gjennomgå spørreskjemaet og gi hver besvare en poengsum. Poengene for hvert svar på varelageret er lagt til, og summen blir sjekket mot en rangering diagram som skalerer alvorlighetsgraden av test-taker depresjon av intensitet.

Hvordan Test Hjelper i klinisk behandling

Etter en poengsum er opprettet, kan helsepersonell bruke denne informasjonen som en del av en samlet analyser for å gjøre en utdannet beslutning om hvordan situasjonen skal behandles. Personer med klinisk depresjon kan gis medisiner for å hjelpe behandle tilstanden, mens personer uten depresjon kan bli guidet tilsvarende.

Hva en Beck Depression Inventory score betyr

En opptelling score på 0-9 betyr at test-taker ikke er trådd i det hele tatt. En opptelling score på 10-18 forteller helsepersonell at test-taker er moderat deprimert. En score på 19-29 betyr den enkelte har moderat-alvorlig depresjon. Noen poeng høyere enn 29 forteller helsepersonell at test-taker har alvorlig depresjon og kan kreve øyeblikkelig legehjelp.