Digidexo.com

Hvordan unngå en Toe Amputasjon grunn Injury & Blood Forsyning

Forhold som perifer arteriell sykdom (PAD) og diabetes årsaken minsket blodtilførsel til tærne og andre ekstremiteter. Når en pasient med redusert blodstrøm skader en tå, kan såret ikke leges lett, setter pasienten har økt risiko for amputasjon av tåa. Riktig fotpleie kombinert med aggressiv behandling såret kan hjelpe pasienten unngå toe amputasjon på grunn av skade og dårlig blodsirkulasjon.

Bruksanvisning

En kontroll eller løse underliggende medisinske tilstander som diabetes og PAD. Ta alle medisiner som anvist av legen din og få påfyll omgående. Overvåke blodsukkeret. Vurdere kirurgi. Ifølge Nael Saad, MD, fra University of Rochester Medical Center, som forfattet en fersk studie på PAD og amputasjoner, kan mer aggressive behandlinger som angioplastikk og stinting redusere risikoen for amputasjon.

•  Slutte å røyke. Ifølge American Diabetes Association, folk som røyker har økt risiko for amputasjon. Røyking hemmer blodsirkulasjonen, potensielt skade blodtilførselen til tærne. Røyking bremser også healing.

Hvil såret fot inntil skaden er leget. Ikke gå på en såret fot. Etter legen din har ryddet deg til å gå igjen, vernesko for å fremme fortsatt healing og hindre ny skade.

Care for skade som legen din har anbefalt. Ta antibiotika og anvende aktuell antibiotika som anvist for å hindre smitte. Informer legen din umiddelbart hvis såret forverres, blir rød eller betent, føles varmt å ta på, eller hvis du har tegn på infeksjon som puss eller feber. Gå til din oppfølging avtale selv om du føler deg såret leges skikkelig. Bare en lege kan sjekke ved å bruke en x-ray om beinet har blitt påvirket av din skade eller infeksjon, øker dine sjanser for en amputasjon.

Øvelse moderat på en daglig basis etter skaden har grodd å forbedre sirkulasjons helse. Gå ned i vekt hvis du er overvektig.

Sjekk føttene hver dag hvis du lider av nummenhet på grunn av dårlig blodtilførsel, iskemiske hjerneendringer, nerveskader eller diabetisk nevropati. Du kan ikke føle et problem med huden eller mindre skader, som raskt kan bli et stort problem som fører til amputasjon.

Hold føttene i god helse. Wear støttende sko og bruke moleskin å unngå blemmer, liktorn og hard hud. Ikke trimme dine egne hard hud eller liktorn. Se en lege for denne prosedyren. Eksfoliere føttene daglig i dusjen med en pimpstein for å unngå å utvikle hard hud. Påfør vanlig vaselin lett i beina, unngå området mellom tærne, etter vask og tørking daglig. Wear strømper å forbedre sirkulasjonen som anvist av legen din.