Digidexo.com

Narkotika forbudt å bruke i mat dyr i Canada

Narkotika forbudt å bruke i mat dyr i Canada


Fordi legemidler gitt til husdyr forlate rester i sine vev, offentlige etater lovfeste bruk av narkotika i mat dyr for å beskytte matforsyningen. Listen over legemidler offisielt utestengt fra Canada er kortere enn for USA. Imidlertid må kanadiske bønder i samsvar med amerikanske regler hvis de ønsker å selge sin kjøtt på det amerikanske markedet.

Kloramfenikol

Siden 1997, Health Canada, den offentlige instansen tiltalt for å beskytte helsen til kanadiere, har forbudt bruk av kloramfenikol i noe mat dyr. US Department of Health and Human Services hevder at dette antibiotika er kreftfremkallende hos mennesker.

5-nitrofuran Compound

I 1997 Health Canada lagt 5-nitrofuran sammensatte til sin liste over forbudte stoffer. Bønder og veterinærer kan ikke gi dette stoffet til noe mat produserende dyr. 5-nitrofuran er et antibiotikum og vekst produsere agent som er kreftfremkallende, ifølge Dennis Doose og Betty-Ann Hoener, forskere ved Institutt for Pharmaceutical kjemi og farmasi ved University of California, San Francisco.

Clenbuterol

Clenbuterol reduserer prosentandelen av fett og øker andelen av muskel i et dyr. Dette stoffet er svært farlig hvis de spises. Den Justisdepartementet melder at i Kina, Frankrike, Italia, Portugal og Spania, akutt sykdom dukket opp etter enkeltpersoner konsumert kjøtt med clenbuterol rester. Symptomer på disse sykdommene inkludert muskelskjelvinger, oppkast, økt hjertefrekvens, svimmelhet og feber.

5-nitroimidazol

Health Canada forbudt bruk av 5-nitroimidazol i 2003. I husdyr dette stoffet fremmer vekst og dreper protozoer.

Dietylstilbestrol

Dietylstilbestrol er et syntetisk østrogen. Health Canada forbudt bruken i 2003. Studier har fastslått at diethylstilbestrol fører til kreft hos mennesker.

Eksogene østrogen Stoffer

Health Canada forbyr bruk av eksogene østrogene stoffer hos fjørfe. Østrogen stoffer forårsake høner å raskt opp i vekt. København-gruppen, som består av forskere tilknyttet Institutt for vekst og reproduksjon i København, fant at disse hormonene er spesielt skadelig for barns utvikling.