Digidexo.com

Medisiner for angst og nervøsitet

Det finnes mange typer av angst, en tilstand karakterisert ved kronisk nervøsitet. Å velge riktig medisinering kan bare gjøres med hjelp fra legen din, men det hjelper å være informert før du starter noen behandling.

SSRI

Selektive serotonin reopptakshemmere, eller SSRI, er tradisjonelt foreskrevet for depresjon. De virker ved å øke hjernens nivå av serotonin, et signalstoff som holder folk rolig. Den kjente medisiner Prozac og Zoloft er begge SSRI som er foreskrevet for angst og nervøsitet samt depresjon.

Trisykliske

Trisykliske antidepressiva er en annen depresjon medisiner som kan være effektive i behandling av nervøsitet forårsaket av en angstlidelse. Trisykliske antidepressiva kan forårsake bivirkninger som kvalme og munntørrhet, oftere enn andre typer antidepressiva.

MAO-hemmere

MAO-hemmere, eller MAO-hemmere, er risikabelt, da de kan ha alvorlige konflikter med andre medisiner og matvarer, og kan føre til at brukerens blodtrykket til å stige til et farlig nivå. Når det er sagt, de er nok et antidepressiva foreskrevet for angst og nervøsitet.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner er medisiner som anvendes spesielt for behandling av angst eller nervøsitet. Disse medikamentene begynner å arbeide betydelig raskere enn andre behandlinger.

Betablokkere

For behandling av fysiske manifestasjoner av angst angrep som svetting, betablokkere er svært nyttige. De behandler ikke angst selv, men bare de fysiske symptomene på et panikkanfall.