Digidexo.com

Hvordan finner jeg ut gamle Eye Glasses?

Hvordan finner jeg ut gamle Eye Glasses?


Briller først dukket opp i Pisa, Italia i slutten av 13-tallet. De ble laget av to konvekse glass eller krystall steiner. Hver stein var omgitt av en ramme med et håndtak. Rammene ble bundet sammen ved å plassere en nagle gjennom endene av håndtakene. Siden den gang har mange typer og stiler av briller blitt utviklet. Hvert par har en interessant historie, og hvert par gir en link til en periode i historien.

Bruksanvisning

Undersøke og Forskning

En undersøke nøye briller. Avgjøre om rammene er laget av lær, skilpaddeskall, barder, stål, sølv, messing eller gull.

Legg merke til formen på rammene, og om de er laget av ett stykke eller flere stykker.

Finn ut om brillene var ment å være håndholdt eller slitt. Briller hadde ikke templer fram til slutten av det 17. århundre.

Ta en nærmere titt på linsene. Avgjøre om de er laget av glass eller en annen substans. Hvis de er laget av glass, se om glasset har små luftbobler i det eller om det er glatt uten bobler inni.

Studer bro som går over nesen. Ta note av sin form, og om det er hengslet eller en buet stykke.

Se i referanse bøker om gamle og antikke briller for å finne et par briller nøyaktig lik eller ligner på ditt.

Søk på Internett. Det finnes flere nettsteder med bilder og informasjon om gamle og antikke briller. Se etter et par akkurat som eller ligner på ditt.

Rådfør deg med en ekspert. En ekspert kan bli kjent med stilen på dine gamle briller, og kan være i stand til å fortelle deg når og hvor de ble laget.

9 10 11