Digidexo.com

Ved å bruke Heat Therapy & Cold terapi?

Forvirring er vanlig om hvorvidt varme eller kulde vil gi de beste resultatene for en sports-relatert eller i hjemmet skade, spesielt siden begge vil hjelpe midlertidig lindre smerte. Bruken av varme eller kulde terapi avhenger av om smerten er akutt eller kronisk. En forstuet ankel fra et feilsteg på trappene er en akutt, plutselig og smertefull skade. Gjentakende kneet ubehag etter hvert jogging session regnes som kronisk. Som bør brukes, fuktig varme eller en ispose, og når?

Cold Therapy

Cold terapi bør være førstevalget for en akutt skade som en forstuet ankel. Det bidrar til å begrense eller redusere hevelse og betennelse og letter smerten. Kombinere kulde terapi med is og kompresjon (innpakning området) oppfordrer til en mer dramatisk fall i vev hevelse. Høyde bidrar også redusere hevelse av '"regner" overflødig væske fra området.

Snarere enn tykk kuber, is chips i en plastpose og innpakket i et håndkle som er mest effektive. Det er ikke en god idé å bruke rett isen fordi det kan skade huden. Hvis knust eller sprukket isen ikke er tilgjengelig, er en pose frosne erter eller mais kjerner et godt alternativ.

The Sports Injury Bulletin (se referanser) antyder at det er uenighet om hvor lenge isen terapi bør brukes. Leger har tradisjonelt anbefalt så mye som 30 minutter av ising på en gang, men studier ved Universitetet i Brussel i Belgia tyder på den beste behandlingen er intervaller på ikke mer enn 10 minutter, slik at hudtemperatur for å gå tilbake til det normale i mellom. Ice terapi kan brukes på akutte skader flere ganger om dagen for så mange som tre dager.

Heat Therapy

Fuktig varme terapi er anbefalt for kroniske smerter eller ubehag som ømme, stive muskler eller spasmer. Heat forbedrer fleksibiliteten i sener og leddbånd ved å slappe av blodårene og øke blodgjennomstrømningen. Funksjonen til varmebehandling som øker blodsirkulasjonen og øker hudtemperatur er grunnen til at det ikke bør brukes for akutte forstuing typer skader eller når det er betennelse i leddene.

Varme, fuktige håndklær lagt over huden-beskyttende sjikt kan påføres på en skade i 15 - 20 minutter om gangen. Hvis du trenger å bruke varme terapi ofte, bør du vurdere å investere i atletisk fuktig-varmepakninger eller varmeputer.

Forsiktighet bør alltid brukes med varme terapi, noe som gjør at temperaturen ikke er stor nok til å brenne eller skålde huden. Varmeplatene bør aldri brukes i mer enn 20 minutter om gangen, eller mens du sover.

Exercise Therapy

Heat kan øke elastisiteten i musklene og felles bindevev før trening, men bør unngås etter en anstrengende treningsøkt når kald is terapi er et bedre valg.

Konsulter lege

Fordi noen skader kan være alvorlige, bør du oppsøke lege dersom det er en mulig beinbrudd eller hvis skaden ikke blir bedre, eller blir verre, innen 48 timer.