Digidexo.com

Hvordan er Kjemoterapi Gitt?

Pre-Treatment

Cytostatika angripe kreftceller i et forsøk på å behandle hele kroppen for å fjerne kreftceller. Behandlingen starter før noen kjemoterapi narkotika blir utlevert. Leger ofte innsatt en bærbar kateter for å gjøre levering av chemo narkotika enklere og tryggere for pasientene. Prosedyren er en enkel dagkirurgi på sykehuset og innebærer å sette inn en plate-formet port under huden med slange direkte inn i en hovedpulsåren. Ports å hindre kollaps av årer når chemo injiseres direkte inn i armen, og også tillate rask dispensasjon av kjemoterapi i hele kroppen.

Før noen kjemoterapi gis, pasientene får en rekke instruksjoner og medisiner for å bekjempe bivirkninger av cellegift. Mange pasienter får steroider, en kraftig medisin for å bekjempe allergiske reaksjoner på cellegift. Steroider er tatt dagen før, samme dag, og en dag etter kjemoterapi. I tillegg har pasienter ta kvalmestillende medikamenter før selv stepping i døren av kjemoterapi infusjon sentrum. Andre legemidler, som for eksempel antacida og anti-angst piller, blir ofte gitt til pasienter også. De fleste kjemoterapeutiske behandlinger krever pre-midler, inkludert de som injiserer chemo direkte inn i en tumor eller direkte inn i venen nærmest tumoren. Chemo kan også gis som en pille, sprøytet inn i magen eller gnidd på huden som en aktuell behandling for hudkreft.

Kjemoterapi pasienter får alltid en komplett blodprosent før behandling. Disse teller måle hvite blodceller, røde blodceller og en rekke andre indikatorer for å finne ut om kroppen deres er sterk nok til å få behandling. Blodprøver og fysiske undersøkelser er de primære måtene onkologer måle helsen til en patent under kjemoterapi.

Forberedelse til Kjemoterapi Infusion

I tillegg til å motta en rekke muntlige medisiner for å bekjempe bivirkninger og allergiske reaksjoner, kjemoterapi pasienter får også de samme stoffene i løpet av sine infusjons økter. Spesialtrente sykepleiere skylle pasientens port-a-cath og starte en IV for å skylle kateteret samt hydrat chemo pasienten. Cellegiftbehandling ofte tørker pasienter, så dette forberedelsesfasen bidrar til å styrke kroppen. Sykepleiere også administrere flere medisiner i denne fasen av behandlingen, inkludert steroider, anti-angst og andre rusmidler for å direkte bekjempe bivirkninger av enkelte chemo narkotika. For eksempel visse typer cellegift krever bruk av legemidler til behandling av væskeansamling i kroppen. Andre medikamenter kan gis for å heve visse vitaminnivået i kroppen, eller for å øke hvite blodlegemer.

Å forvalte Kjemoterapi

Intravenøs levering av chemo narkotika gjør at kraftige medisiner for å gå inn i blodet raskt for spredning i hele kroppen. Når forberedende medisiner er fullført, vil infusjons sykepleier hekte kjemoterapi narkotika til IV. Disse posene ofte er farget grønt som en føre-varsel til alle som bruker disse stoffene. Kjemoterapi medisiner inneholder kraftige giftstoffer for å bekjempe kreft, slik at hver pose med cellegift er nøye overvåket.

Chemo narkotika dryppe gjennom IV i blodet til full behandling er mottatt. I tillegg er noen kjemoterapi narkotika krever levering av nål direkte inn i IV linjen. Denne behandlingen kalles en "push" og er administrert av en sykepleier stadig trykke stempelet på en stor nål. Cellegiftbehandling kan ta mellom en og åtte timer, inkludert administrasjon av alle pre-medisiner, chemo, og kvote for utvinning overvåkingstiden.