Digidexo.com

Melanom Scalp Treatment

Melanom er en ondartet svulst som utgår fra melanocyttene. Melanocytter er hudcellene som produserer melanin, pigment som skjenker fargen på vår hud, hår og øyne. Melanom er en av de farligste formene for hudkreft, og hvis den forblir ubehandlet, kan smitte andre deler av kroppen der behandling er problematisk og kan ofte vise seg å være dødelig. Men hvis sykdommen er diagnostisert og behandlet i de tidlige stadiene, er det vanligvis kureres.

Symptomer

Alle mennesker er i en viss risiko for melanom, men denne muligheten øker med øket soleksponering og tilstedeværelsen av mol. Ens hudtype og familiens historie kan også øke risikoen for melanom. Melanom av hodebunnen er ansett som et skjult type kreft, som lesjonen ikke kan sees lett og det er også vanskelig å undersøke. Symptomene utvikler ikke før kreften har avansert og dermed nesten fatalt. Det er derfor viktig å undersøke hodebunnen med jevne mellomrom for eventuelle uvanlige tegn.

ABCD Detection Method

Melanom lesjoner følger det som kalles ABCD melanom deteksjon. Lesjonen er Asymmetrisk, Border er uregelmessig, fargevariasjon er til stede og Diameter er mer enn 6 mm. Den definitive tegnet er noen pigmenterte området som nylig har kommet opp eller endres i utseende, eller som har begynt å blø eller bli sårdannelse.

Prognose

En fersk studie utført av Dr. Nancy Thomas og andre forskere tilknyttet Archives of Dermatology har konkludert med at melanom i hodebunnen og halsen er mer dødelig enn melanom på andre deler av kroppen. De med denne spesifikke steder av melanom var nesten dobbelt så stor risiko for å dø i løpet av fem år som andre som har noen skader i armen, beinet eller andre steder.

Diagnose og vanlige behandlinger

Diagnosen er vanligvis gjort gjennom biopsi. Denne fremgangsmåten krever fjerning av lesjonen og et parti av det omgivende vev for laboratorieundersøkelser.

Behandlingen avhenger av scenen der sykdommen blir oppdaget. Hvis sykdommen oppdages i de tidligere stadier, er prognosen god. Hudkreft som følge av soling er behandlet av laser resurfacing eller anvendelsen av Efudex krem. Denne typen kreft kan også bli behandlet av trikloreddiksyre (TCA) hud skreller, en medisinsk karakter kjemisk peeling kjent for å være trygg nok for hjemmebruk.

Behandling for alvorlige tilfeller

For mer alvorlige tilfeller, er lesjonen kirurgisk fjernet og utvinning kan være total. Dersom lesjonen er tykkere og det er en mulighet for at andre organer kan være infisert eller i fare, da en mer forseggjort behandlingsprosedyre er nødvendig, som involverer fysisk undersøkelse, bildebehandling og detaljerte laboratorieundersøkelser. Dersom det ikke er noe symptom på metastasering (spredning av cancer til andre fjerntliggende steder), så kirurgi består av fjerning av tumoren, og til og med fjerning av lymfeknuter i nakkeområdet, som kan være i fare. I mer avanserte stadier av melanom, kjemoterapi anvendes i form av medikamenter eller injeksjoner for å ødelegge de kreftceller. De siste stadier diktere bruken av biologiske og strålebehandling.