Digidexo.com

Hvordan behandle en gallestein

Gallestein dannes i gallen, og de lå i galleblæren. De er forårsaket av kalsiumsalter og kolesterol. Det er flere risikofaktorer for å anskaffe gallestein, inkludert overvekt, kvinne eller eldre. Når gallestein angripe, kan symptomer som kvalme og magesmerter oppleves. Smerten knyttet til dem kan være alvorlige. Med det i tankene, er det flere måter som gallestein kan behandles.

Hvordan behandle en gallestein

Gjør ingenting i det hele tatt. Det er noen tilfeller når gallestein blir oppdaget gjennom rutinemessige kontroller for andre forhold. Når dette er tilfelle, de egentlig ikke komme med noen symptomer, så legen vil anbefale bare venter den ut for å se om noen symptomer.

Få din galleblæren fjernes. Hvis gallesten og symptomene er alvorlige nok, er kirurgi brukes til å fjerne galleblæren fra kroppen. I laparoskopisk kirurgi, er et lite innsnitt gjort og galleblæren fjernes ved små verktøy. I åpen kirurgi, er et stort innsnitt gjort i magen og galleblæren fjernes deretter.

Ta noen tabletter. Det er et medikament som kalles ursodiol som brukes til å oppløse små steiner, også kalt gallesalter. Du må kanskje ta disse tablettene i mange år for å hindre gjentakelse av nye steiner.

få dem brutt opp. Lydbølge terapi er et annet behandlingsalternativ som kan utnyttes. I denne fremgangsmåten, blir lydbølger som har en veldig høy frekvens sendes inn i galleblæren til å bryte opp steiner. Etter dette skjer, er ursodiol tabletter gitt for å løse opp noen fragmenter som kan stå bak.

Bruk en løsning. Et annet alternativ behandling er utført ved bruk av et kateter. Etter at kateteret er innført i galleblæren, blir en oppløsning sendes gjennom det som hjelper til å oppløse gallestein. Dette skjer over et par timer og har en god suksessrate når det gjelder tilbakefall.