Digidexo.com

Hva er en fiber-Coupled laserdiode?

Hva er en fiber-Coupled laserdiode?


Lasere emitterer lys i en intens, smal, lav divergens strålen. Lyset i en rett linje, slik at i situasjoner hvor laserlys trenger å bøyes rundt hjørner eller flyttes til et bestemt sted, kan diodebaserte lasere være koplet til en fiberoptisk fiber.

Historie

Ali Javan utviklet den første gasslaser i 1960. Den første halvleder-laserdiode ble utviklet samtidig i USSR og ved Bell Laboratories i USA Utviklingen av fiberoptikk tillatt fiberkabler for å bli koplet til laserdioder for å tillate kontroll av hvor laseren Lyset faller.

Typer

Som koblede lasere, fiber-koplet laserdioder er tilgjengelige i et bredt spekter av utgangseffekt, med laserlyset på bestemte bølgelengder. I tillegg fiber kombinert laserdioder er tilgjengelig i ulike fiber størrelser for ulike bruksområder. Søknader kan inkludere dataoverføring, medisinsk, og etsning og skjæring.

Fordeler

Den viktigste fordelen ved å koble en optisk fiber til en laserdiode er evnen til å kontrollere hvor laserenergien faller. I noen tilfeller kan en laser være for stor til å bevege seg hensiktsmessig. Ved å sende utgangen fra laseren gjennom en fiberoptisk kabel, blir utgangen fra den faste laser nyttigere.

Data Transmission

Ved kobling av en fiberoptisk kabel til en laserdiode, kan laserlys overføre data over store ikke-lineære avstander. Jo høyere strøm av laseren, og jo høyere den optiske renheten av fiberen, jo lengre avstanden over hvilken data kan bli overført praktisk talt.

Medisinsk bruk

Kobling av en høyeffekts laserdiode til en optisk fiber tillater kirurger å utføre laserkirurgi. I motsetning til laseren, den optiske fiber som bærer laserlyset er lett, fleksibelt og lett å plassere. Vanlige laser surgeries inkluderer Lasik, operasjoner for kreft og visse kosmetiske operasjoner. Ved kopling av laser til foten og manuelle styringer, kan en kirurg variere bredden og intensiteten av laserstrålen for å oppnå en rekke intensiteter og effekter.