Digidexo.com

Hvordan redusere insulinresistens

Hvordan redusere insulinresistens


Insulinresistens er en metabolsk lidelse som ødelegger muligheten for kroppen å bruke insulin riktig å styre forbrenningen og energi. Opprettholde en normal kroppsmasseindeks (BMI), engasjere seg i regelmessig mosjon og forstå kaloriinntaket og energikrav kan bidra til å redusere insulinresistens. Medisiner kan hjelpe, guidet av din lege. Diabetes er en form for insulinresistens. For noen kan redusere insulinresistensen krever administrering av insulin eller orale midler for å holde blodsukkeret kontrollert. Det finnes tiltak du kan gjøre for å redusere insulinresistens tilhørende komplikasjoner som fører til type 2 diabetes og hjertesykdommer.

Hvordan redusere insulinresistens

Tiltak for å redusere insulinresistens

•  Finn ut om du kan ha insulinresistens ved å snakke med legen din. Høyere enn normalt body mass index, forhøyet glukosenivå, unormal glukosetoleransetest, fedme, økt livvidde, hjertesykdom, forhøyet kolesterol og triglyseridnivåer og hypertensjon er predisponert til insulinresistens.

Start et daglig treningsprogram. Innlemme aerobic aktivitet for å øke hjertefrekvensen, stretching og styrketrening. Begynn med 30 minutter gange de fleste dagene i uken for å redusere insulinresistens, og avanserer gradvis.

Ta foreskrevet medisiner. Ifølge American Diabetes Association, er Metformin det eneste stoffet godkjent av FDA for å redusere insulinresistens og forebygge diabetes. Legen din vil gi anbefalinger basert på dine risikofaktorer. Livsstilsendringer er å foretrekke å medikamenter for å redusere insulinresistens.

Adopter et sunt kosthold. Unngå sukker og hvitt mel. Fokus på hel, ubehandlet mat. Velg hvete og hele korn brød og hvete pasta, og øke forbruket av frisk frukt og grønnsaker. Spise fem porsjoner med frukt og grønnsaker daglig. Konsumere mat med høyt omega 3 fettsyrer, inkludert fisk, rapsolje, linfrø, nøtter og frø. Vedta en Middelhavsdietten kan redusere insulinresistens.

telle kalorier. Ikke forbruke mer kalorier enn du expend på daglig basis for å redusere insulinresistens. Kopier og lim inn den medfølgende linken (se Resources), for å finne dine daglige energibehov basert på alder, høyde og vekt. Verktøyet vil fortelle deg hvor mange kalorier du kan brenne med ulike fysiske aktiviteter. Brenne flere kalorier enn du forbruker kan bidra til å redusere insulinresistens.

Hint

  • Kanel-ekstrakt er blitt vist i noen studier for å redusere insulinresistens.