Digidexo.com

Langsom metabolisme og depresjon

Det er mange pasienter med langsom metabolisms som behandles for depresjon. Hvis du er skeptisk om bivirkninger av enkelte antidepressiva som kan føre til vektøkning, er det spesifikke medisiner du kan snakke med din psykiater om det faktisk hjelp i vekttap, samt andre som kan medføre vektøkning.

SSRI

Selektive serotonin reopptakshemmere eller SSRI, er antidepressiva som hjelper balansere kjemikalier noradrenalin og serotonin i hjernen. Av alle de antidepressive legemiddelgrupper, trenger SSRI vanligvis ikke føre til vektøkning hos pasienter, spesielt når det tas på en kortsiktig basis.

Prozac

En av de mer vanlige SSRI foreskrevet av psykiatere å behandle depresjon er Prozac, eller fluoksetin; pasienter som lider av panikklidelse, angst eller tvangslidelser (OCD) kan også ta dette stoffet. Blant de bivirkninger av Prozac er døsighet og oppkast så vel som mulig vekttap.

Effexor

Effexor, eller venlafaksin, er en SSNRI, eller selektive serotonin og noradrenalin reopptak inhibitor. Pasienter diagnostisert med depressive og panikkforstyrrelser, så vel som angst, er ofte gitt dette stoffet, sammen med pasienter med depresjon er ikke blitt forbedret med SSRI. Til tross for muligheten for at pasienter på Effexor kan utvikle høyere kolesterolnivå, denne medisinen kan også føre til redusert appetitt og vekttap hos noen pasienter.

Bupropion

Wellbutrin --- også kjent under sitt generiske navn, buproprion --- ligner på en SSRI men i stedet for å påvirke noradrenalin og serotonin i hjernen, balanserer det dopamin. En bivirkning av dette stoffet er appetitt undertrykkelse, som muntlige fikseringer blir mindre når du tar bupropion. Bupropionhydroklorid er også markedsført som Zyban, og er foreskrevet i dette tilfellet for å hjelpe pasienter å slutte å røyke.

Trisykliske antidepressiva

Denne kategorien av antidepressiva bør unngås av pasienter som allerede har sakte metabolisms. Narkotika i denne kategorien --- inkludert amitriptylin, doxepin og imipramin --- arbeid ved å blokkere histamin og alfa 1-reseptorer i hjernen, som fører til appetitt stimulering. Trisykliske antidepressiva kan også redusere metabolic rate og forårsake karbohydrat cravings, som fører til potensiell vektøkning.

Remeron

Remeron --- kjent i sin generisk form som mirtazapin --- er en tetracyclic antidepressivum som kan føre til en økning i appetitt, noe som resulterer i vektøkning. Døsighet er også en bivirkning, noen ganger fører til en mer stillesittende livsstil som kan redusere stoffskiftet.