Digidexo.com

Lav glykemisk indeks kosthold Foods

Lav glykemisk indeks kosthold Foods


Glykemisk indeks måler effekten visse matvarer har på blodsukkernivået. Høy glykemisk indeks matvarer vil øke blodsukkeret mye raskere enn lav glykemisk indeks matvarer. De to matvarer som benyttes som en referanse for å bestemme den glykemisk indeks på hvilken som helst mat er hvitt brød og glukose (sukker), som begge har en indeks på 100. En lav glykemisk indeks kosten kan brukes til å kontrollere vekten, diabetes og være en hjelp i redusere risiko for kardiovaskulær sykdom.

Grønnsaker og belgfrukter

Mat lavt på glykemisk indeks har en verdi på 50 eller mindre i sammenligning med referanse matvarer som er 100. Grønnsaker og belgfrukter som anses som lavt på glykemisk indeks inkluderer kikerter, kokte bønner, linser, soyabønner, grønne erter, søtpoteter , smør bønner, gule erter, bønner og bønner i tomatsaus.

Frukt

Frukt har naturlig forekommende sukkere, men likevel kan brukes i en lav glykemisk indeks diett siden mange inneholder fiber, som bremser fordøyelsen av disse matvarer og tillater blodsukkeret til å stige til en lavere takt. Disse matvarer inneholder appelsiner, usøtet eplejuice, epler, pærer, grapefrukt, druer og fersken.

Korn og pasta

Korn og pasta i lav glykemisk kategorien er bulgur, bygg, spaghetti, hele hvete spaghetti, hvete kjerner og instant ris. Mat som vafler, donuts, brød og cornmeal er relativt høyere på indeksen og ikke anses hensiktsmessig for en lav glykemisk indeks kosthold.

Dairy

Dairy kan nytes på en lav glykemisk diett i tillegg. Matvarer, slik som lav-fett yoghurt, skummet melk og helmelk, alt faller godt under glykemisk indeks på 50. Iskrem er ansett som en middels glykemisk indeks mat (mellom 50 og 70) og rangerer rundt 62 på indeksen. Høy glykemisk indeks matvarer faller i området av 70 og høyere.

Andre Foods

Snacks som peanøtter, mais chips og sjokolade er også lavere på glykemisk indeks. Søtningsmidler, slik som fruktose og laktose, er å foretrekke for lav glykemisk indeks dietter, hvor som honning og sukrose fall i det øvre området, og vil øke blodsukkernivået. Foods høy i protein og fett raise blodsukker svært lite og som en generell regel er ikke notert på indeksen.