Digidexo.com

Om Porselen Veneers

Porselens finer er tynne keramiske skall som påføres den ytre overflaten av tennene for å forbedre en pasients smil. Dette regnes som en kosmetisk tannlege prosedyre, og vanligvis ikke dekkes av forsikringen. Skallfasetter tilgjengelig i dag nærmere etterligne naturlig tann utseende enn de av fortiden. Anvendelsen av porselen veneers er mer involvert enn tann bonding, men generelt vurderes som mindre kompleks enn den prosedyren med å få kronene.

Funksjon

En pasient kan vurdere porselen skallfasetter å forbedre utseendet på mildt-chipped eller sprukne tenner, eller tenner som er misfarget på grunn av rotfylling prosedyrer, narkotika reaksjons flekker, fluor misfarging eller flekker fra alder eller kosthold. Veneers er også et alternativ for de med ujevne eller unormalt-formet tenner, som de med humper eller bulker, eller tenner som er feil plassert.

Typer

Porselen veneers avvike fra harpiks skallfasetter på flere måter. Først, porselen som reflekterer lys på en måte som virker mer som naturlige tenner. Resin vanligvis resulterer i mindre emalje, eller tannoverflaten som krever fjerning. Porselen veneers motstå flekker bedre enn harpiks fordi porselen er mindre porøs enn harpiks komposittmaterialer. Resin finer kan gjøres i tannlegekontoret i stedet for å kreve bruk av et tannlaboratorium.

Time Frame

Den vanlige prosessen for å få porselen veneers tar tre besøk til tannlegen. Det første besøket vil innebære konsultasjon, hvor en pasient vil la tannlegen vet hva resultatene blir håpet på og tannlegen vil informere pasienten av alle mulige prosedyrer og fordeler og ulemper med hver enkelt.

Den andre besøk vil omfatte utarbeidelse av tennene for finér plassering. Vanligvis vil tennene trenger polering for å tillate den tynne skall-lignende lag av finer som skal anvendes. Et gjennomsnittlig beløp av tannemaljen fjernet er omtrent en halv millimeter. Dette kan kreve lokal anestesi, avhengig av pasientens sensitivitet og tanntykkelsen. Tennene må ha en form tatt av dem, og deretter har det sendt av gårde til en dental lab. I mellomtiden kan en midlertidig finer bli brukt hvis tenner er svært skjemmende etter fremstillingen er ferdig. Ventetiden for laboratoriet for å få de nye skallfasetter tilbake til tannlege kontoret kan være flere dager til et par uker.

Det siste besøket er der tannlegen faktisk gjelder skallfasetter på tennene. Tannlegen vil gjelde og fjerne finer en rekke ganger, for å justere dem for form og farge og passform. Når de er endelig satt på plass, blir et spesielt lys administrert for å herde sementen som brukes for å feste finér til tannoverflaten.

Noen ganger kan en tannlege vil kreve et nytt besøk, for å sjekke om virkningen av finer på den generelle tannhelsen til pasienten, spesielt ser på tannkjøttet.

Effekter

Etter at en pasient har fått porselen skallfasetter, umiddelbare resultater er merkbar. Tennene vises mer uniform, glatt og attraktive i form, størrelse og farge. Tennene som mottar finer fremdeles kan være forskjellig i utseende enn de tennene ikke i foran munnen. Noen ganger kan en pasient kan bli overrasket over å legge merke til noen uregelmessigheter mellom skallfasetter, men noen variasjoner er synlige i naturlige tenner også, og bør forventes. Ingen tenner er perfekte, selv ikke de som kosmetisk behandling.

Betraktninger

Etter å ha mottatt porselen skallfasetter en pasient vil bli informert om hvordan å ta vare på den nylig behandlede tenner og hva du skal gjøre for å sikre resultatene. Ingen spesiell dental hygiene er nødvendig utover det som normalt brukes. Bare børste og tanntråd daglig. Imidlertid bør visse matvarer og vaner unngås. Noen ganger tannleger anbefaler ingen te, kaffe eller rødvin. Bite i harde ting, som for eksempel is, blyanter eller negler er ikke tilrådelig. Noen tannleger vil også råde pasienter til å unngå ting som å spise rå gulrøtter.

Siden en del av tannemaljen er fjernet for påføring av finer, er det mulig at en pasient kan oppleve økt følsomhet i tennene for kulde, varme og drikkevarer.

Enkelte mennesker er ikke gode kandidater for porselen skallfasetter på grunn av deres generelle dårlig tannhelse. De med svake tenner, tannkjøttsykdommer, eller betydelig-tynnet emalje overflaten bør nok unngå finer applikasjon.