Digidexo.com

Hvordan behandle anemi med Vitamin B-12

Hvordan behandle anemi med Vitamin B-12


Mange typer av anemi, blod en tilstand markert ved en lav hemoglobin teller som resulterer i et tap av energi, kan med hell behandles med vitamin B-12. Ved å konsultere med din lege, kan du finne ut om din type blodmangel kan behandles med vitamin B-12 også.

Bruksanvisning

Unn anemi med Vitamin B-12

•  Ta kontakt med din lege eller helsepersonell for å se om din spesifikke type anemi kan bli vellykket behandlet med vitamin B-12. Mer alvorlige typer av anemi kan kreve flere typer behandling for å få hemoglobinnivået til det normale. I sjeldne tilfeller kan en blodoverføring være nødvendig for å opprettholde en sunn røde blodlegemer.

Bestem deg for hvordan du vil ta B-12 supplement for å behandle din anemi. B-12 er tilgjengelig som en muntlig eller sublingvaltablett, en væske eller en injeksjon. Siden B-12 er et vannløselig vitamin, kan store doser bli tatt, selv om det kan være milde bivirkninger som hyppig vannlating, kløe eller en plutselig varm flush til huden.

velger å ta B-12 supplement som en del av et større vitamin supplement, slik som en B-kompleks multi-vitaminer eller andre vitaminer og mineraler, for eksempel folsyre, vitamin C og jern er også nyttige i behandling av anemi og bør tas også.

Belønn anemi ved å spise mat som er naturlig høy i vitamin B-12. Disse inkluderer egg, skalldyr, kjøtt og meieriprodukter. Hvis du er vegetarianer eller veganer, bør du vurdere en tørr frokostblanding som er beriket med vitamin B-12, sammen med jern, folsyre og vitamin C.

Ta hensyn til eventuelle forskjeller i energinivået etter at du tar vitamin B-12 for å behandle din anemi. Du bør også kjenne en endring i sekundære symptomer som tonen i huden din (anemi fører til en person til å vises blek) og skjørhet på neglene.

Planlegg en oppfølging besøk med legen din eller helsepersonell for å bestemme effekten av B-12 behandling har hatt på anemi. Legen din vil utføre blodprøver som vil måle hemoglobinkonsentrasjon, røde blodlegemer og røde cellestørrelse og distribusjon for å se hvor godt B-12 behandling utført.

Tips og advarsler

  • For sitt arbeid i å oppdage effekten av vitamin B-12 i behandling av anemi, William Murphy, George Minot og George Whipple vant Nobels fredspris i 1934.