Digidexo.com

Hva betyr det å ha Compressed plater?

Hva betyr det å ha Compressed plater?


Mellom ryggvirvlene, bein som utgjør ryggraden, er tynne pads eller plater. En komprimert plate oppstår når det myke vevet indre av platen, kalt kjernen, trenger gjennom det ytterste laget, kjent som ringrommet og inn i spinalkanalen.

Årsaker

Komprimerte plater, også kjent som herniated plater, vanligvis utvikle seg over tid på grunn av aldersrelatert slitasje på kroppen. Som mennesker alder, platene mister noe av sin væske og blir mer rigid og utsatt for tårer.

Symptomer

Ifølge MedlinePlus, en tjeneste av det amerikanske National Library of Medicine, det første tegn på en komprimert plate i øvre del av ryggen er smerter som sprer seg fra nakken til skuldrene og overarmene. En komprimert plate i korsryggen fører til smerte sprer seg i baken og beina. Du kan også oppleve en kriblende følelse i ryggen eller en følelse av muskelsvakhet.

Behandling

The Mayo Clinic statse at ni av ti pasienter med en komprimert eller herniated platen ikke trenger kirurgi og kan administrere sine forhold med hvile og veiledning i hvordan å unngå smertefulle stillinger og styrke ryggmusklene. Ofte en fysioterapeut er konsultert for å arbeide med en pasient på øvelser for å hjelpe ryggen. Medisiner som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan også hjelpe.