Digidexo.com

Advarselen tegn på slag hos kvinner

Et hjerneslag er en medisinsk tilstand som påvirker hjernen, og det kan la sitt offer sterkt funksjonshemmet. Tale kan påvirkes etter et slag, så vel som evne til å bevege seg og prosesstanker. Erkjennelsen advarselen tegn på slag og handle raskt for å få medisinsk hjelp hvis du mistenker at du har et hjerneslag kan redde livet ditt.

Fakta

Hjerneslag er tredje på listen over dødsårsaker i USA, og hvite kvinner er mer utsatt for hjerneslag og død av hjerneslag enn kvinner som er asiatisk amerikansk / Stillehavsøyene. Et hjerneslag kan skade og drepe hjerneceller og la ett deaktivert. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, antall slagpasienter i USA utgjør 700.000. Fire femdeler av alle slag er iskemisk slag.

Betydning av hjerneslag

Et hjerneslag er et angrep på hjernen der flyten av blod til hjernen blir hindret. Når en blodpropp former i en arterie som fører til hjernen, kan blodet ikke komme forbi det, og hjernecellene ikke kan motta oksygen og næringsstoffer for å overleve. Denne type slag er et hjerneinfarkt. En hemoragisk hjerneslag er en annen type slag, og det oppstår når en blodåre pauser og fører til blødninger i hjernen. Denne type slag fratar også hjernen av oksygen og næringsstoffer. En blokkering i en blodåre kan være forårsaket av en blodpropp (trombose), migrering av en blodpropp i legemet (emboli), eller delvis stenging av en arterie som fører til hjernen (stenose).

Tegn på en Stroke

Vær oppmerksom på tegn på nummenhet, svakhet eller smerter på den ene halvdelen av kroppen. Områder for å bli overvåket er ansiktet eller lemmer. Vær mistenksom hvis du plutselig føler deg som om du ikke kan tenke rett, eller hvis du finner du plutselig har problemer verbalizing dine tanker, og du kan ikke forstå hva noen sier til deg. Vær oppmerksom på synsproblemer som kommer på plutselig eller problemer med ambulerer. Vær forsiktig hvis du føler deg svimmel og / eller miste balansen. Vær oppmerksomme på alvorlig hodepine. Også se for hikke som starter plutselig, kvalme, sløvhet, og smerter i brystet, en manglende evne puste og / eller pounding av hjertet.

Stroke Prevention

Høyt blodtrykk enormt øker risikoen for hjerneslag. Av denne grunn bør du snakke med legen din om hva du kan gjøre for å senke blodtrykket nivå hvis du har høyt blodtrykk. Sørg for at kolesterol er på et sunt nivå. Begrens inntak av natrium, forbruke mer kalium rik mat og rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn. Holde vekten på et nivå som anses sunt for din alder. Øvelse i minst ½ time hver dag. Hvis du røyker, sluttet. Røyking fører til blokkeringer av arterien til hjernen. Kontrollere blodnivåene, som komplikasjoner fra diabetes kan forårsake et slag.

Oppløsning

Ringe 911 uten å nøle hvis du viser noen av tegnene på slag. Ikke børste den av om symptomene forsvinner i løpet av kort stund som du kan være å ha en mini-slag, som også er referert til som en forbigående iskemisk anfall (TIA). Dette er fortsatt en nødssituasjon som må håndteres som sådan. Vær oppmerksom på en etterfølgende strøk av større omfang kan oppstå timer eller dager etter en iskemisk anfall.