Digidexo.com

Hva er årsakene til kalkavleiringer på lungene?

Legen mener du kan ha en kalsium innskudd (eller forkalkning) på eller i lungene. Han kan også bruke begrepet: «lunge forkalkning '. Mens kalkavleiringer i lungene er vanligvis godartet (ikke-cancerous), kan de bli ondartet. Kalkavleiringer bør overvåkes både for å forebygge kreft, og fordi mange av de forhold som forårsaker forkalkning er også alvorlig.

Hva er kalsium innskudd?

Kalkavleiringer er små ansamlinger av kalsium, som kan akkumuleres hvor som helst i kroppen din. Disse skaper bein spurs, nyre og gallesten, og i skulderen, senebetennelse. Mange kalkavleiringer ikke krever medisinsk behandling (de kan til og med bli reabsorbert rett tilbake inn i kroppen din). I lungene, men de kan være et tegn på at du har en alvorlig underliggende tilstand som forårsaker dem til å danne.

Symptomer på kalkavleiringer i lungene

Symptomer inkluderer økende problemer med å puste (spesielt etter det som kan ha virket som en normal kald), raskere-enn-normal pust (takypné), tungpustethet, hoste som høres 'tight' og tørr, tap av appetitt og cyanose (en blåaktig farge tydelig i ansiktshuden eller lepper).

Diagnostisere en Kalsium Deposit

De fleste kalkavleiringer i lungene blir oppdaget ved en tilfeldighet (ofte i løpet av en kiste x-ray gjort av andre grunner). En CT-skanning er flinkere til å oppdage innskudd enn en MR. Du kan også trenge en rekke imaging tester, muligens inkludert bryst radiografi, computertomografi skanner og bein scintigrafi. En biopsi kan også være nødvendig.

Hva er årsaken til kalkavleiringer?

Mange ting kan bidra til dannelse av en kalsium-innskudd i lungene. Infeksjoner (kronisk bronkitt og lungebetennelse), tuberkulose, tidligere lungeskader, histoplasmose (soppinfeksjon), lang tid asbest eksponering og kronisk nyresykdom (som kan skape høye nivåer av kalsium i blodet) er alle mulige årsaker.

Andre faktorer

Andre faktorer er endokrine kjertel problemer (hvor kroppen din utvikler vansker i behandlingen kalsium), hyperkalsemi (forhøyet kalsiumnivå i blodet), økt alkalisk fosfatase aktivitet, aktiv angiogenese og sjeldne lidelser som sarkoidose eller amyloidose.