Digidexo.com

Hvordan virker Cancer Arbeid i kroppen?

Hva er kreft?

Kreft er et samlebegrep for over 100 sykdommer som kjennetegnes ved unormal og uregulert mitose, eller celledeling. Kreft er den nest største dødsårsaken i USA, hjerteinfarkt som den første. Kreft kan oppstå hvor som helst i kroppen og spre seg til andre områder. Kreft er ikke smittsomt og kan oppstå i alle aldre.

Hvordan er Svulster dannet?

Kroppens celler naturligvis undergå en prosess som kalles mitose, hvori cellen deler seg i to identiske celler med henblikk på vekst og reparasjon. For eksempel, når du får et kutt, hudcellene replikere å reparere såret. Kreftceller deler på en mye raskere hastighet enn normalt friske celler. Resultatet av denne akselerert celledeling er en masse av vev kjent som en tumor.

Er All Svulster kreft?

Det finnes to typer svulster: godartede og ondartede. Godartede svulster er ikke-kreft, og vil ikke spre seg i hele kroppen. Når godartet svulst er fjernet, er det svært usannsynlig at det vil vokse tilbake. Ondartede svulster er kreft, og kan være svært skadelig. De har potensiale til å metastasere (spredning) til andre deler av kroppen og forårsake ytterligere skade. Hvis fjernet, er det fortsatt en sjanse for at ondartet svulst vil dukke opp igjen.

Hvordan vet Svulster påvirke kroppen?

Det er flere måter som en tumor kan forårsake skader og ødeleggelse på kroppen. Noen slipp stoffer som ødelegger vev som står dem nær. Noen trenge gjennom organer og vev og ødelegge eller skade dem i prosessen. Organer som har blitt angrepet av svulster er mer utsatt for infeksjoner. Svulster har også muligheten til å legge press på nabo vev og organer, og hindre dem fra å utføre sine oppgaver riktig.

Hva er metastaser?

I løpet av metastasering, frigjør tumor millioner av kreftceller i blodet. Mange blir drept av immunsystemceller eller mens du reiser i blodårene. Andre overleve og fester seg til slimhinnen i blodårene. Når disse cellene replikere, kan flere svulster form i det nye området.