Digidexo.com

Hvordan få en Blood Allergi Test

Hvordan få en Blood Allergi Test


En blod allergi test brukes til å avgjøre om du er allergisk mot visse stoffer. Når du er allergisk mot et stoff, produserer immunsystemet antistoffer til å bekjempe dette stoffet. Disse antistoffene blir værende i blodet, selv etter at stoffet er fjernet. En blodprøve forteller en lege hva slags antistoffer blodet inneholder for å gi informasjon om hva som forårsaker allergi.

Bruksanvisning

•  Få en allergolog / immunolog. Disse legene er spesialister i diagnostisering og behandling av allergi. Ditt primære omsorg lege kan henvise deg til en allergi spesialist.

Diskuter dine allergisymptomer med legen din. Symptomene dine vil hjelpe legen avgjøre hvilke antistoffer skal se etter i din blodprøve. Ulike symptomer er utløst av ulike allergener.

Snakk med legen din om å gjøre en hudtest. Skin allergi tester er standard diagnostisk verktøy for allergier fordi de er svært sensitive, billig og produsere raske resultater. Hvis du har alvorlig eksem, anafylaksi (farlige allergiske reaksjoner) eller tar nødvendige anti-histaminer eller antidepressiva, derimot, er en blodprøve.

Kom i blodet trukket og sendt til laboratoriet.

Vent til resultatene. I motsetning hud tester, kan det ta dager å få resultatene av blodallergitester.

La legen din tolke resultatene av blodallergitester. Blodprøver kan være vanskelig å forstå fordi positive resultatene ikke alltid indikerer en fysisk reaksjon og negative resultater ikke alltid negere en fysisk reaksjon.

Snakk med legen din om hvordan å behandle allergi blodtest avslører. Ulike allergi medisiner er tilgjengelig som er rettet mot spesifikke allergier eller behandle et bredt spekter av allergier. Noen ganger unngå allergenet forårsaker reaksjonen er den beste tilnærmingen.

Tips og advarsler

  • Ulike typer blod allergi tester er ofte kombineres for å skape et tydeligere bilde av din allergi. Radioallergosorbent tester (RAST) og immunologiske tester fangst blir ofte brukt i forbindelse med enzymbundet immunosorbent assay tester og andre blodprøver.
  • Hvis du ikke klarer å unngå de stoffene som forårsaker allergi og medisinering er ineffektiv, vil du kanskje vurdere å få allergi injeksjoner for å desensitize deg selv for allergenet som forårsaker problemet. Allergolog / immunolog kan gi deg mer informasjon om dette er en mulig løsning for deg.
  • Hvor matallergier er bekymret, blod allergi tester er vanligvis den sikreste form for allergitesting. Matallergier kan produsere alvorlige allergiske reaksjoner som kan være farlig og selv livstruende, slik at huden testing ikke er vanligvis anbefales.