Digidexo.com

Hva er den beste måten å vikle et sår?

Skader skjer hver dag. Det beste løpet av handlingen med et sår er å kle det, og hvis det er alvorlig nok, må personen til sykehuset for behandling. Imidlertid er en dressing viktig selv i dette tilfellet, som såret må beskyttes under transport. Å vite den beste måten å kle et sår kan unngå infeksjoner eller andre alvorlige helseproblemer.

Rense såret

Inspisere skaden nøye før dressing såret. Hvis såret er dypt nok, det er en god sjanse for at skitt kan være under huden. På dette punktet, vil du ønsker å vaske såret. Nøye sprøyte vann på såret og skrubbe skitt vekk forsiktig. Når man har vasket såret påføres en viss antibakteriell substans til huden. Hydrogenperoksyd er fortsatt en av de mest populære og effektive anti-bakterielle stoffer som er i bruk. Det er billig, og kan finnes overalt. Alltid ha noen rundt. Antiseptisk og antibakteriell sårsalve er også aktuelt.

Kle såret

Ta en pute og bruke den på såret. Sørg for at den dekker hele ville, å samtidig ha nok plass til å flytte rundt litt. Hvis du ikke har noen pads, kan papirhåndklær eller toalettpapir gjøre. Pass på at du ikke berøre det området som vil bli plassert direkte på huden, da dette kan forårsake infeksjon. Hvis mer polstring er nødvendig, kan gas eller bomull baller plasseres rundt området. Hvis såret blør, sørg for å bruke et par pads slik at det ikke skinner gjennom.

Ta gasbind og nøye vikle den rundt utfyllingen. Starter på kanten av puten og bryte opp padding. Gå noen få inches forbi slutten av pakke og re-pakk alt. Sikre den slik at den er fast, men ikke stramt. Hvis det er for stramt, kan det kuttes sirkulasjon og føre til ytterligere problemer.
Hvis padding er på et område som kan flytte, vikle padding med området halv bøyd. Vikle hele bredden av omslaget over og under bevegelsesområde.

Når du har området innpakket, gjelder et stykke tape eller elastisk sjal til å følge sjal til det. Fest aldri tape på huden. Hvis wrap må fjernes eller endres, ta tapen av og sakte pakke gasbind. Fjern puten, rengjør huden ved behov, sterilisere, tørr, og gjenta prosessen. Gjør dette til dine sår leges.

Andre tips

Hvis såret blør for mye (eller er squirting blod) dette er en alvorlig skade og den skadde personen trenger å komme til en lege umiddelbart. Press mot såret for å stoppe blødningen. Hvis trykket ikke fungerer, bruke en tourniquet av stram binding klut eller et band over såret for å stoppe sirkulasjonen. Bruk en tourniquet bare i en nødsituasjon som forlater en tourniquet på for lenge kan føre til at kjøttet til å dø av mangel på sirkulasjon.

Hvis det er noe spiddet i såret, ikke fjern gjenstanden. Fjerne objekt kan forårsake mer skade. Ren og kle såret som beskrevet ovenfor, og vikle bandasjer rundt objektet for å holde den fra å flytte til du kommer til en lege.