Digidexo.com

De vanligste typer av leddgikt

Leddgikt i ryggen kan redusere en persons generelle livskvalitet, forårsaker smerter og nummenhet. Når vi blir eldre blir vi alle mer utsatt for leddgikt, og en ryggskade eller genetisk svakhet kan gjøre en person mer sannsynlig å utvikle leddgikt i ryggen. Artritt vanligvis påvirker lumbalregionen av baksiden, men den kan skje i en hvilken som helst plassering.

Det er noen forskjellige typer tilbake leddgikt. Reaktiv artritt er en type artritt som vanligvis er forårsaket av alvorlige infeksjoner i tarmene. Bekhterevs sykdom er en annen form for leddgikt som kan påvirke ryggen. Denne typen leddgikt fører til at ryggraden og leddene for å bli opphisset, noe som resulterer i smerter i korsryggen. Det er også to andre typer av artritt som påvirker baksiden, så vel som andre ledd i hele kroppen; disse er revmatoid artritt og slitasjegikt. Revmatoid artritt påvirker hele kroppen og fører til andre symptomer, som tretthet, og muligens en kortere levetid. Artrose vanligvis rettet mot leddene, men kan også oppstå i ryggraden.

Identifikasjon

Leddgikt er en betennelsestilstand i ledd og leddbånd. Artritt i ryggen tar vanligvis år for å utvikle seg. Over tid, kan leddgikt i ryggen blir verre uten behandling. Noen mennesker gjør bedre med kiropraktisk behandling, mens andre trenger kirurgi eller fysioterapi. Hver person er forskjellig.

Årsaker

Mange ting kan føre til leddgikt i ryggen. En av de mest vanlige årsaker er betennelse på grunn av aldring. Som vi alder, våre ledd og leddbånd blir svakere og leddgikt kan sette inn på grunn av frie radikaler. Frie radikaler skader er forårsaket av molekyler i kroppen vår som er uparet. Disse molekylene kan begynne å forårsake ødeleggelse i kroppen som de febrilsk søker etter et par for å binde seg til. Over tid kan dette påvirke våre celler. Leddgikt i ryggen kan også være forårsaket av skade.

Effekter

Effektene av ryggen leddgikt kan bli dramatiske, spesielt hvis tilstanden blir verre over tid. En person med ryggen leddgikt kan bli overvektig, fordi flytting er smertefullt og vanskelig. I tillegg kan artritt i ryggen føre til dårlig holdning. Dårlig holdning kan føre til en annen type ryggsmerter i muskler og leddbånd. Over tid, kan leddgikt selv føre en person til å miste fleksibilitet.

Hver type tilbake leddgikt har også en annen effekt på kroppen. For eksempel, revmatoid artritt påvirker immunsystemet. Smerten er ofte mer alvorlig enn andre typer leddgikt. En person kan oppleve smerte i hele kroppen, avhengig av alvorlighetsgraden av hans tilstand. Revmatoid artritt fører til ødeleggelse av ledd over tid, noe som kan føre til deformerte ledd eller tap av mobilitet.

Bekhterevs sykdom er en annen type leddgikt som påvirker ryggen. Denne typen leddgikt er en autoimmun sykdom som påvirker ryggraden. Over tid, erosjon og skader fører til ødeleggelse av ryggraden, noe som resulterer i tap av funksjon og mobilitet. Tilstanden er ikke vanlig, men noen av de første symptomene ligner på andre typer leddgikt. Et vanlig symptom er ryggsmerter og stivhet om morgenen.

Artrose årsaker brusk å utvikle sprekker kalles flimmer. Ettersom tilstanden setter inn, vil fibrillert brusk svekkes og gradvis slites bort til det er ingenting igjen, men beinet. Dette kan skje med en hvilken som helst ledd i kroppen, inklusive ryggraden.

Reaktiv artritt kan være akutt og påvirke bare ett område av legemet, herunder ryggraden. Det er oftere sett i knær, ankler og føtter, men det kan forekomme i ryggen. Denne typen leddgikt fører sener og leddbånd å bli betent. Personer med denne typen leddgikt vil lide med ryggsmerter, men de kan også legge merke til andre ting som for eksempel sår i munnen eller rundt sine genital området. I noen tilfeller fotsålene og håndflatene kan bli skjellete.

Betraktninger

Hvis du lider av rygg leddgikt, kan det være lurt å vurdere å gå til kiropraktor eller fysioterapeut for å lære om behandlingstilbud. Det er også nyttig å ta med rikelig med sunt fett i kosten, som for eksempel omega-tre fettsyrer. Disse fettsyrene kan redusere betennelser og smerter forårsaket av leddgikt. Du kan ta fiskeolje, tran eller linfrøolje, eller du kan ta med fisk, egg og nøtter i kosten daglig. Alle disse matvarene inneholder sunt fett.

Advarsel

Hvis du har leddgikt i ryggen, er det viktig å være forsiktig med selv behandlingstilbud. Unngå å ha andre mennesker i ditt hjem "pop" ryggen din eller prøve å løse problemet med dype vev massasje. Alltid søke hjelp fra en profesjonell kiropraktor, fysioterapeut eller lege. Behandlingen kan ta tid, så vær tålmodig og la kroppen din til å komme seg. Du kan være i stand til å bruke varmepakninger eller andre naturlige behandlinger for å lindre smerten, men sørg for å snakke med legen din først.