Digidexo.com

Tegn på melanom hudkreft

The National Library of Medicine, i sine elektroniske publikasjonen "MedlinePlus," forklarer at melanom er bare en form for hudkreft som mennesker kan utvikle seg, men det er den mest dødelige (se Ressurser). Folk som har opplevd alvorlige solbrenthet, har flere fødselsmerker eller føflekker, eller er lyshudet har en høyere risiko enn andre befolkningsgrupper for å utvikle denne alvorlige formen for kreft. Erkjennelsen symptomene på de fire typer melanom tidlig kan hjelpe deg å få medisinsk behandling som kan redde livet ditt.

ABCs of melanoma

Den nmeumonic enhet ved hjelp av de fire første bokstavene i alfabetet bidrar til å forklare de grunnleggende symptomer på føflekkreft. A er for en asymmetrisk form av lesjonen, står for grenser som ikke er jevne eller uregelmessig B, er C for en variant av farge i løpet av lesjonen, og D representerer diameteren av den unormale sted. Diameteren på melanom flekker tendens til å være større enn 6 mm i diameter.

Overfladisk Sprer Melanom

Tegn på overfladisk spre melanom, den vanligste formen av sykdommen, inkluderer å ha utvekster på huden din som er brun, svart eller en kombinasjon av disse fargene. Denne typen hudkreft lesjon er vanligvis ikke hevet og gjør ikke vondt.

Lentigo maligna melanom

Store oppdateringer av tan eller brun på huden din kan være tegn på en form for melanom kalles lentigo maligna. Eldre mennesker har en tendens til å få denne typen melanom.

Nodulær melanom

Hevet knuter på huden kan indikere nodulær melanom. Disse lesjonene varierer i farge fra blå, mørk rød og svart for å være fargeløs.

Akralt lentiginøst melanom

Akralt lentiginøst melanom er sjelden og er mest utbredt blant folk av farge. Denne formen for hudkreft utvikler på håndflatene, de fotsålene og noen ganger etter fingernegler og tånegler.