Digidexo.com

Om Screening for Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse er en psykisk helse tilstand som resulterer i vekslende humørsvingninger; det er en alvorlig tilstand, og hvis ikke riktig behandlet, kan være ødeleggende. Hvis en lege har mistanke om at en pasient kan ha bipolar lidelse, vil følgende medisinske og psykologiske tester administreres.

Fysisk medisinsk eksamen

En grunnleggende medisiner undersøkelse er gjennomført for å utelukke andre sykdommer og tilstander som kan forårsake symptomer som ligner på de som er forårsaket av bipolar lidelse.

Blodprøver

Legen vil trolig trekke blod til bruk for ulike tester som en CBC (komplett blodprosent), skjoldbrusk test og andre tester kan legen mener er nødvendig for å utelukke andre tilstander.

Urinalysis

Legen kan også be om en urinprøve for å teste for noe unormalt, eller for å se om en pasient har brukt noen illegale rusmidler som kan være årsaken bipolare lignende symptomer.

Psykologiske Evalueringer

Legen kan be pasienten om å fullføre psykologiske spørreskjemaer, få familie medisinsk historie for å se etter nedarvede egenskaper, og spør om nåværende og tidligere følelser, tanker og handlingsmønstre for å avgjøre om pasienten har faktisk hatt minst en manisk og en depressiv episode.

Utenfor henviste

Legen eller pasienten kan føle at ytterligere behandling er nødvendig. I så fall, kan legen henvise deg videre til en psykiater, som også vil stille en diagnose basert på pasientens medisinske historie og beskrivelse av symptomene.