Digidexo.com

Forskjellen mellom en badstue og et dampbad

Forskjellen mellom en badstue og et dampbad


Badstuer og dampbad har blitt brukt til å helbrede og lette kropp og sinn for mer enn 1000 år. Badstuer og dampbad er naturlige panaceas som er enkle å bruke og kan nytes med mange venner og familie.

Våt eller tørr

Den store forskjellen mellom en badstue og et dampbad er at badstuer bruke tørre varme og dampbad bruke våt varme. Badstuen er utformet for å heve temperaturen i rommet til godt over 120 grader Fahrenheit, noen ganger nådde nesten 200 grader. De fleste vil synes denne typen varmen er dødelig, men på grunn av den tørre forhold, med rundt 10 prosent luftfuktighet, er kroppen i stand til å svette ut vann for å avkjøle seg. Dampbadet bare varmer opp rommet til rundt 100 grader, fordi den holder seg nær 100 prosent luftfuktighet som forbyr kroppen evnen til å kjøle seg gjennom fordamping.

Varme

En badstue er tradisjonelt oppvarmet ved å sette spesielle varme steiner på en varmekilde, enten brann eller en elektrisk varmeovn. Steinene utstråle varme i hele rommet jevnt. Noen sauna tillate små mengder vann som skal helles over steinene som hurtig øker temperaturen og hever fuktigheten litt, men den økede fuktighet forsvinner. Steam rom er oppvarmet ved å pumpe varmt vann damp inn i rommet og la litt frisk luft inn.

Konstruksjon

En badstue, på grunn av høy varme og lav luftfuktighet er tradisjonelt laget av tre. Badstuer vanligvis har trebenker inne for å sitte på, fordi treet ikke vil holde på varmen mye, og dermed hindre brannskader på brukerens hud. Dampbad, på den annen side, opprettes lufttett og er foret på innsiden med keramiske fliser for å hindre damp fra å unnslippe. Steam rom må bygges med en skråstilt tak, slik at dampen ikke drypper ikke på brukerens hode.

Sauna fordeler

Badstuer er påstått å styrke immunforsvaret, forbedrer blodsirkulasjonen, forbedre avgifte prosesser, til dypt ren og forynge huden og for å lindre stress og spenning. Ved å øke kroppens temperatur så drastisk, kan en badstue drepe bakterier, parasitter og sopp i og på kroppen. Ved å skape en kunstig feber, gjennom å øke kroppens temperatur, øker kroppens immunsystem aktivitet, som om du var syk. Til slutt, ved å svette ut så mange giftstoffer, kan en sauna bidra til å rydde opp og forhindre akne.

Dampbad Fordeler

Dampbad er stor for lindrende ledd- og muskelsmerter og spenninger. Den økte varmen i et dampbad vil også bidra til å forbedre blodsirkulasjonen, og ligner på en badstue, kan skape en kunstig feber for å øke styrken på immunsystemet. En stor fordel at dampbad tilby som badstuer ikke er åndedretts fordelene med damp. Puste i damp kan bidra til å avlaste sinus problemer, astma, allergi og bronkitt.