Digidexo.com

Slik Care for Elbow Replacement

Alle operasjoner medfører potensielle risikoer og komplikasjoner. Noen operasjoner resultere i lang utvinning ganger; andre kan bare litt inntrufne deg. En albue erstatning er en alvorlig operasjon som vil begrense dine bevegelser i flere uker. For en full gjenoppretting, må du være vedvarende i din fysioterapi. Du kan bare få tilbake full funksjon og bevegelighet i leddet et år etter operasjonen. Snakk med legen din om fordelene kontra risikoen ved denne prosedyren.

Bruksanvisning

Care for en albue erstatning begynner før operasjonen er selv utført. Som med alle kirurgi, er det viktig for deg å avsløre alle de medisiner du tar. Du må kanskje slutte å ta noen medisiner opptil to uker før inngrepet; de kan forstyrre blodpropp. Du trenger også å diskutere røyking og drikking av alkohol, hvis du deltar i disse aktivitetene.

Hold på sykehuset etter operasjonen for umiddelbar gjenoppretting. Din kirurg vil plassere et dreneringsrør i området for overflødig væske. Han vil som regel være i stand til å fjerne dette ved den andre dagen.

Remain på sykehuset i to til tre dager. Din utskrivning fra sykehuset, avhenger av om snittet er tørr, hvordan du reagerer på smertestillende medikamenter, fremdriften av fysisk rehabilitering, og om du vil ha den nødvendige bistand i hjemmet. Fordi dine bevegelser vil bli sterkt begrenset, må du ha noen hjemme for å hjelpe deg med daglige oppgaver, som for eksempel kjøring og personlig pleie.

Arbeid med fysioterapeut for å utforske forsiktig omfanget av bevegelse. Din fysioterapeut vil hjelpe deg å lære en enkel serie bevegelser på den andre dagen etter operasjonen. Du må fortsette denne rutinen etter at du forlater sykehuset. Bevegelsene inkluderer retting, bøying og beveger armen med hånden både palm-up og palm-ned.

Ikke løfte noe tungt med armen i minst seks uker etter operasjonen. Vanligvis vil pasienter rådes til å plassere mer vekt på armen enn en kopp kaffe. Albuen vil fortsette å gro i lang tid etter operasjonen. Du bør fortsette å arbeide med din fysioterapeut, og kan gjøre fremskritt i opptil et år etter operasjonen.