Digidexo.com

Hva er årsaken til lav selvfølelse hos kvinner?

Hva er årsaken til lav selvfølelse hos kvinner?


En kvinnes selvfølelse er evnen til å føle godt om seg selv og kunnskapen fra innsiden og ut at hun er fin akkurat slik hun er, selv om hun ikke er perfekt. Flere faktorer føre til tap av selvfølelse hos kvinner, som fornærmende opplevelser, absorbert negative meldinger fra relasjoner eller fra samfunnet og kulturen, utilstrekkelig følelsesmessig eller fysisk komfort og uoppnåelige forventninger.

Fornærmende Erfaringer

Emosjonelle, mentale, fysiske, seksuelle og verbal mishandling all innvirkning måten en kvinne ser på seg selv.

Det skammelige aspektet av misbruk er at det skader en kvinnes bilde av seg selv, selv om det var urettferdig, kriminelle eller bare vedtatt av umodenhet. Mange kvinner ble mobbet gjentatte ganger på skolen som jenter. Selv om dette kan ha blitt gjort av aggressive, umodne og selv følelsesmessig forstyrret barn, kan en kvinnes følelse av seg selv lide for en levetid.

Seksuelt misbruk, av familiemedlemmer eller av fremmede, i en tidlig alder, er en av de sterkeste angrep på en kvinnes selvfølelse. Fordi å være en kvinne betyr ofte å se seg selv i forhold til andre, kvinner står overfor faren for å legge for mye vekt på hvordan andre ser og behandle dem. Hvis de blir misbrukt, kan selvbesmittelse enkelt følge, noe som reduserer selvfølelse.

Absorbert Negative meldinger

En kvinne kan miste tillit og aktelse for henne selv-hette og personlighet ved å absorbere negative meldinger fra fornærmende, altfor kritiske eller ondsinnede personlige møter. Disse negative meldinger kan nå en kvinne i en dysfunksjonell familie, gjennom tap av jobb eller i et spesielt bitter skilsmisse.

En kvinne kan også absorbere negative kulturelle meldinger som erodere feminine selvfølelse. Ultra-tynne modeller angrep en kvinne på forsiden av magasiner som hun butikker, går på kino eller klokker TV og høydepunkt, derimot, hva synes å være kvinnens fysiske utilstrekkelighet.

Utilstrekkelig Comfort

Å finne seg selv i en situasjon hvor hun må takle utilstrekkelig følelsesmessig eller fysisk komfort for lange perioder kan også erodere en kvinnes selvfølelse.

Hvis en kvinne jobber hardt på en taxing jobb som gir henne litt glede, eller bor alene når hun ikke er enstøing type, eller lider økonomisk eller erfaringer betydelig smerte fra fysiske plager, er sjansen stor for at kvinnen vil lide av lav selvfølelse, blaming seg bevisst eller ubevisst for hennes ubehagelige omstendigheter.

Uoppnåelige forventninger

En kvinnes egne uoppnåelige forventninger kan også frata en kvinne av positiv selvfølelse. Hvis hun abonnerer på forestillingen om at hun må være en super mamma, se ut som en modell eller gå ned i vekt raskt, tilfredsstille sin manns alle innfall og har en strålende karriere, så vel som perfekt artet barn, er hun nødt til å bli skuffet i seg selv.